Žander menja Žoaozinja? Pojavio se prvi kandidat za dovođenje Zvezdinog Brazilca

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 14:02

Brazilac bi mogao u srpsku koloniju

Vujadin Savić, Milan Jevtović… I Žander?!

Brazilski levi bek bi mogao uskoro da krene stopama pomenute dvojice i da pojača kiparski APOEL.

Izabrane vesti

Od letošnjeg dolaska iz kiparskog Pafosa, iskusni Brazilac se nije pokazao kao pojačanje kakvo je Zvezda očekivala. Iako je imao dovoljno šansi. Izuzev meča u Kopenhagenu kada je odigrao dobru rolu, u većini ostalih mečeva je bio razočarenje. Posebno će biti zapamćen kao tragičar meča u Pireju kada je skrivio penal koji je Zvezdu koštao poraza od Olimpijakosa i proleća u Ligi Evrope.

Žander je letos došao na Marakanu iz Pafosa za obeštećenje od 200.000 evra i potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 240.000 evra po sezoni. Uz opciju da saradnja bude produžena još godinu dana ako obe strane bude zadovoljne. To se neće desiti jer Zvezda već ove zime gleda da se reši Žandera koji nije ispunio očekivanja.

A kiparski APOEL je prvi klub koji navodno pokazuje interesovanje za njega. Šampion Kipra se danas rastao sa Žanederovim zemljakom Žoaozinjom koji takođe igra na poziciji levog beka i traži zamenu. Tamošnji mediji pišu da je Žander jedna od opcija i da bi mogao da pojača srpsku koloniju sa Vujadinom Savićem, Andrijom Pavlovićem i Urošem Matićem kojoj će se sutra i zvanično priključiti Milan Jevtović.

Ne pominju se nikakvi detalji oko Žanderovog eventualnog transfera, ali s obzirom kakav je Brazilac ostavio utisak na Marakani, srpski šampion bi ga vrlo verovatno pustio da ide bez obeštećenja. Inače, Brazilac je dve sezone pre dolaska u Zvezdu proveo u kiparskom fudbalu. Prvo jednu sezonu kao član Apolona, a onda i drugu u Pafosu, pa ne bi imao problema da se uklopi u novu sredinu.

Foto: MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara