Šta će Zvezda sa strancima? Almerija zove Kanjasa, klub traži i Žander

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.12.19. | 09:23

Situacija zamršenija sa Van La Parom

Ocena je jednoglasna: stranci koji su letos dovedeni u Crvenu zvezdu da naprave razliku nisu uspeli u zadatku i januarski prelazni rok biće prva prilika da šampion Srbije pokuša da se ratosilja nekih skupocenih ugovora koji mu opterućuju budžet. I prvi bi na izlaznim vratima mogli da se nađu Hoze Kanjas i Žander.

Sportski žurnal u današnjem izdanju piše da bi Kanjas mogao da karijeru nastavi u španskom drugoligašu Almeriji, ali tek ako sa Zvezdom dogovori raskid saradnje. Tačnije ako prihvati da ne dobije baš celu sumu koja bi mu sledovala po ugovoru potpisanom do leta 2021, a po kome dobija otprilike 500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Žander je jeftiniji po klupsku kasu, ali je onaj penal skrivljen protiv Olimpijakosa u Atini uverio rukovodstvo kluba da Brazilac nije to što Zvezdi treba, pa će se i sa njim sesti za sto kako bi se dogovorilo najbezbolnije rešenje o rastanku.

Naravno, sasvim je moguće i da ni Kanjas ni Žander ne dobiju ponude koje bi im zapalile maštu pa da zato i ostanu na Topčiderskom brdu.

Crveno-beli bi se rado pozdravili i sa Radživom van La Parom, ali je problem što je Holanđanin ove sezone već igrao i za Hadersfild, a pravila ne dozvoljavaju i treći klub u istom ciklusu takmičenja. Van La Para bi tako mogao da ode samo u neke lige koje kalendarski odudaraju od naše, recimo u neke skandinavske ili azijske zemlje, čak i južnoameričke ili MLS ligu. To ipak nije sasvim realno, pa će Van La Para najverovatnije i na proleće ostati u Ljutice Bogdana.

Tomane je siguran, on ima potpuno poverenje uprave, Marko Marin takođe, on je predvodnik ove generacije, ne odustaje Zvezda ni od Matea Garsije, dok su Ričmond Boaći i El Fardu Ben i prošlog leta imali dozvolu da idu, ali samo u slučaju pravih ponuda.

Sve je dakle još prilično zamršeno.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara