©AFP
©AFP

Kostić: Posao mi je da stvaram šanse za napadače, ne postoji velika razlika između Nemačke i Italije

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 17:53

Srpski reprezentativac prvi put pred novinarima u Torinu

Iako je u ponedeljak, u pobedi nad Sasuolom (3:0), Filip Kostić upisao prve zvanične minute za Juventus, tek nedelju dana nakon ozvaničenja transfera iz Ajntrahta u Staru damu srpsko krilo stalo je pred italijanske novinare. Na zvaničnoj konferenciji torinskog kluba jedno od ovosezonskih pojačanja govorilo je o adaptaciji na Apeninskom poluostrvu, ali i očekivanjima u novoj sredini.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam ovde. Nedavno sam se pridružio novim saigračima, a poseban utisak na mene ostavila je pobeda na debiju protiv Sasuola", rekao je Kostić i dodao da je spreman da ispuni sve zahteve šefa stručnog štaba:

"Mentalitet igrača i ambicije kluba su da uvek pobeđujemo. Neophodno je da sa takvim stavom igramo utakmice i idemo iz duela u duel. Znam šta se očekuje od mene ovde i spreman sam da pružim sve od sebe".

Kostića je u redovima torinskog giganta dočekao saigrač iz reprezentacije Dušan Vlahović sa kojim će imati zadatak da Staru damu vrati na šampionski kolosek posle dve godine bez skudeta.

"Drago mi je što je Dušan tu. Još tokom reprezentativnih obaveza me je pitao šta mislim o Juventusu i rekao da bi bio srećan da dođem. Kazao mi je tada mnogo sjajnih stvari o klubu, a po dolasku sam se uverio da je sve istina".

Krilni fudbaler istakao je potom da mu je realizacijom transfera ostvarena velika želja.

"Lično nisam previše pratio pregovore. Znao sam da želim da dođem u Juventus i učinio sam sve da se to i desi. Pratio sam Juve od detinjstva, uvek sam gledao utakmice Serije A. Spreman sam za nove izazove, na raspolaganju sam treneru za sve zadatke, svestan sam da mi je primarni posao da stvaram šanse za napadače".

Prethodnih nedelju dana bilo je dovoljno da se vezista upozna sa Masimilijanom Alegrijem i njegovom fudbalskom filozofijom.

"Razgovarali smo o normalnim stvarima, sistemima igre i nekim tehničkim aspektima. Neko sam ko mnogo radi, još nisam raspakovao torbe jer želim da se što pre uklopim. Nema prevelike razlike između Nemačke i Italije. Postoji sistem u koji je potrebno ući, nadam se da ću se svakodnevnim radom brzo prilagoditi novom klubu".

Kostić je u redovima Stare dame zadužio dres sa brojem 17, ali je istakao da nije imao poseban povod za taj izbor.

"Broj 17 je bio slobodan i odlučio sam da ga zadržim i ovde pošto sam ga već nosio u reprezentaciji", rekao je Srbin.


tagovi

Filip KostićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara