Serija A postaje Dušanovo carstvo! Odmah dva u metu, Di Marija je igrač koji je nedostajao Juventusu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 22:43

Blistavo veče srpskog napadača, argentinski as doneo neophodnu kreaciju ekipi Masimilijana Alegrija. Debitovao i Filip Kostić - 3:0

Stasao je u Firenci, odrastao tokom prvih šest meseci u Torinu, a onda je izašao na teren da pokori italijanski fudbal. Dušan Vlahović nije mogao da poželi bolji start nove Serije A pošto je postigao dva gola na otvaranju protiv Sasuola i najavio efikasnu sezonu. Ipak, glavni utisak večeri bila je saradnja srpskog golgetera sa sjajnim Anhelom di Marijom. Argentinski majstor je na svom debiju u italijanskom šampionatu postigao pogodak i namestio drugi gol Vlahoviću - 3:0 (2:0).

Di Marija je bio tačnno ono što je bilo neophodno ovom Alegrijevom timu, a to je šampionska crta i neophodna kreacija na terenu. Neko ko će perfektno sarađivati sa Vlahovićem, ali i svom ostalim igračima iz navale i veznog reda. Ono što je zabrinulo Juventusove navijače jeste povreda prepone zbog koje je Argentinac napustio teren u 66. minutu, pa se svi nadaju da nije u pitanju ništa ozbiljno, mada njegov izraz lica nije bio obećavajuć.

Izabrane vesti

Debitanske minute i težinu Juventusovog dresa osetio je i Filip Kostić, koji je u 61. minutu zamenio Huana Kvadrada.

Di Marija je Vlahoviću zapravo omogućio da se mnogo manje troši tokom same igre. Prošle sezone je morao da koristi previše energije da bi došao do lopte, a potom ostajao bez iste onda kada je trebalo da uđe u završnicu napada. Čini se da je sve to bilo kristalno jasno Alegriju, koji je Di Mariju gurnuo praktično na poziciju lažnog špica, a ta sloboda u igri omogućila je Argentincu da se nađe na pravom mestu i u 26. minutu, kada je preciznim i perfektno izvedenim volejom načeo protivnika.

Mnogo svežije i rastrčanije je delovao vezni red Juventusa sa Mekenijem, Kvadradom, ali i Zakarijom i Lokatelijem, koji su dobro zatvarali prostor iza poslednje linije. Prilično dobar debi imao je i Bremer, kome nije bilo teško da se prilagodi uz igrača kao što je Leonardo Bonuči.

Vlahović je ovo leto očigledno maksimalno iskoristio da dodatno usavrši svoje fizičko stanje. Demonstraciju snage imao je u situaciji iz 43. minuta, kada je odlično zagradio u kaznenom prostoru Sasuola i praktično primorao Đan Marka Ferarija da ga sruši. Potom je preuzeo odgovornost i bio hladnokrvan prilikom izvođenja najstrože kazne.

Kod trećeg gola je Alegrijev tim jasno pokazao šta je osnovna ideja igre ovog tima, a to je hvatanje protivničkih defanzivaca na spavanju. Domaćin je u situaciji iz 51. minuta visokim presingom ispred protivničkog šesnaesterca prouzrokovao grešku drugog štopera gostiju iz Ređo Emilije, Kana Ajhana. Turčin je poslao loptu pravo u noge Di Marije, koji nije žurio, sačekao je da se otvori prostor i onda spojio sa golom Dušana Vlahovića. Andrea Konsilji ponovo nije imao rešenje na gol-liniji.

Stara dama sa ozbiljnim samopouzdanjem dočekuje gostovanje Sampdoriji narednog vikenda, dok će 27. avgusta biti u situaciji da na pravi način proveri svoje objektivne mogućnosti, pošto u Torino dolazi Murinjova Roma.


SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Milan - Udineze 4:2 (2:2)

/Ernandez 11, Rebić 15, 68, Dijaz 46 - Bekao 2, Masina 45+2/

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Toloi 26, Lukman 90+5/

Leče - Inter 1:2 (0:1)

/Sisej 48 - Lukaku 2, Damfris 90+4/

Monca - Torino 1:2 (0:1)

/Dani Mota 90+3 - Mirančuk 43, Sanabrija 66/

Nedelja

Fjorentina - Kremoneze 3:2 (2:1)

/Bonaventura 16, Jović 34, Mandragora 90+5 - Okereke 19, Bounajuto 68/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:1)

/De Silvestri 68ag, Imobile 79 - Arnautović 38pen/

Salernitana - Roma 0:1 (0:1)

/Kristante 33/

Specija - Empoli 1:0 (1:0)

/Nzola 36/

Ponedeljak

Verona - Napoli 2:5 (1:2)

/Lazanja 29, Anri 48 - Kvarachelija 37, Osimen 45+3, Zjelinski 55, Lobotka 65, Politano 79/

Juventus - Sasuolo 3:0 (2:0)

/Di Marija 26, Vlahović 43pen, 51/



tagovi

Dušan VlahovićFilip KostićAnhel Di Marija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara