Liroj Sane, Leon Gorecka, Hari Kejn, Jozua Kimih (Reuters)
Liroj Sane, Leon Gorecka, Hari Kejn, Jozua Kimih (Reuters)

Bajern stavio pet krupnih zverki na transfer listu i kreće u London po glavnu metu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 21:18

Minhenski gigant i Žoao Paljinja, drugi deo...

Ozbiljno se promenila klima na Alijanc areni i tek će se menjati u letnjim mesecima. Od martovskog dolaska novog izvršnog direktora za sportska pitanja Maksa Eberla, preko promocije Vensana Kompanija kao glavnog trenera, nečega što miriše na potpuni remont igračkog kadra.

Dve ekskluzivne vesti danas je u medijsko nebo lansirao insajder Florijan Pletenberg sa nemačkog Sky Sporta. Prvu koja se odnosi na glavnu letnju metu Bavaraca i drugu koja nagoveštava koji bi sve plemići mogli da napuste Minhen ovog leta.

Izabrane vesti

Bajernu je neophodan upliv svežeg kapitala u klupsku kasu i na transfer listu je stavio šest igrača, od čega pet krupnijih zverki. Nemčaki gigant spreman je da sluša ponude i proda Jozuu Kimiha, Leona Gorecku, Matijsa De Lihta, Kinglsija Komana, Serža Gnabrija i Nusaira Mazrauija!

Minule sezone Gorecka je bio u nemilosti sada već bivšeg trenera Tomasa Tuhela, dok je Kimih od polusezone uglavnom mimo svojih preferencija morao da igra desnog beka. Koliko mu mesto na kojem je počeo karijeru nije prijalo, videlo se i u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida kada mu je Vinisijus Žunior iz napada u napad spuštao cenu. Priče o Kimihu i Barseloni na snazi već dugo vremena.

Kako bi Bajern mogao da ostane bez dovjice vezista što pripadaju najvišoj fudbalskoj klasi, odlučili su da ponovo otvore pregovore sa Fulamom i iz drugog pokušaja ulove Žoaa Paljinju. Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka prošle godine, maltene je sve bilo spremno za potpis Portugalca. Poršao je lekarske preglede u Nemačkoj, transfer vredan 65.000.000 evra bio je na pomolu, ali je posao propao jer Fulam nije uspeo da angažuje Paljinjinu zamenu. Vrlo brzo 28-godišnjak je potpisao novi ugovor sa Fulamom oročen do jula 2028. godine s opcijom produžetka na još godinu dana.

Kompani, Eberl i sportski direktor Kristof Frojnd saglasni su da je Paljinja svojim kvalitetom i iskustvom čovek koji je neophodan Bajernu!

Iza Paljinje je individualno odlična sezona koju je završio kao lider Premijer lige po broju uspešnih startova (152). Posao oko dovođenja Paljinje trebalo bi da ubrza to što Eberl neće morati mnogo da pregovara sa igračem. Najvažniji detalji utanačeni su proteklog leta. Ipak, pitanje je kako će Fulam gledati na Bajernovu ponudu koja bi trebalo da ide od 40.000.000 do 45.000.000 evra.

Dakle, Bajern i Paljinja. Drugo poglavlje. Videćemo hoće li ovoga puta imati srećan kraj.


tagovi

Bajern MinhenŽoao PaljinjaJozua KimihLeon Gorecka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara