Marselo Galjardo (©AFP)
Marselo Galjardo (©AFP)

Kiks Rivera, preokret Urakana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 03:45

Milioneri nisu dobro počeli drugu fazu Kupa Dijega Armanda Maradone. Samo bod protiv Argentinosa - 1:1. Independijenteu malo i dva gola prednosti

Vicešampion Južne Amerike, River Plejt, nije dobro počeo drugu fazu Kupa Dijega Maradone. Milioneri su osvojili samo bod – 1:1 (1:0) na svom terenu protiv Argentinos Juniorsa.

Protekle nedelje slavni tim iz Buenos Ajresa je pobedio Nasional iz Montevidea sa 2:0 u prvom meču četvrtfinale Kopa Libertadores. Očigledno se četa Marsela Galjarda čuvala za revanš za četiri dana u urugvajskoj prestonici.

Izabrane vesti

Odmorio je trener Rivera neke igrače. Vodili su domaćini od 28. minuta pogotkom sa bele tačke Hulijana Alvareza. Oboren je Bore u šesnaestercu gostiju, a čini se da je sudija progledao kroz prste golmanu Argentinosa Lukasu Čavezu. On je kao poslednji igrač oborio napadača domaće ekipe, ali mu je delilac pravde pokazao samo žuti karton.

U nastavku, River nije oduševio, a kazna stiže u 66. minutu, kada je Martin Koronel golom završio lepu akciju svog tima. Pre toga je napadač Rivera Lukas Prato propustio šansu za 2:0. Ubrzo je stigla kazna.

Posle izjednačenja, gosti su pretili iz kontri, bili bliži potpunom preokretu protiv favorizovanog Rivera. Ako je za utehu navijačima kluba sa Monumentala i Boka nije uspela da pobedi u prvom kolu druge runde takmičenje iz koga šampion ide direktno u Kopa Libertadores naredne sezone. Podsetimo, šampionat Argentine počinje u martu naredne godine.

Independijente je posle 10 minuta u gostima protiv Urakana imao dva gola prednosti. Igrač gostujećeg tima Tomas Ortega je već u 17. minutu dobio dva žuta kartona, morao je u ranije u svlačionicu, a to su domaćini iskoristili i osvojili tri boda. Za samo sedam minuta u nastavku, od 68. do 75, Heze i Čaves su doneli trijumf Urakanu u Buenos Ajresu.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, DRUGA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Subota

Boka Juniors - Arsenal Sarandi 1:1 (1:0)

/Gonzales 30 - Pons 90/

Nedelja

River Plejt - Argentinos Juniors 1:1 (1:0)

/Alvarez 28pen - Koronel 66/

Ponedeljak

Urakan - Independijente 3:2 (1:2)

/Kosta 42+2, Heze 38, Čavez 75 - Navaro 6ag, Meseriti 10/

GRUPA B

Nedelja

San Lorenco - Taljeres 0:2 (0:1)

/Salazar 18, Valojes 52ag/

Kolon - Himnasija 0:2 (0:1)

/Vajgant 30, Kontin 47/

Utorak

01.30: (2,30) Atletiko Tukaman (3,10) Banfild (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marselo GaljardoArgentinos JuniorsArgentina 1River Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara