Foto: AFP
Foto: AFP

Na dan svojih navijača Boka od Arsenala nije bila jača (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 01:17

Tim sa Bombonjere sa drugim timom bez adekvatne uvertirue za predstojeće četvrtfinale Libertadoresa sa Rasingom

Na dan navijača Boke Juniors, sedmostruki šampion Južne Amerike nije smeo da podbaci, ali je to ipak učinio. Plavo-zlatni nisu bili ubedljivi, ali je delovalo da su na korak od onoga što im je bilo potrebno za mirne misli četiri dana pre prve utakmice četvrtfinala Libertadoresa protiv Rasniga na El Silindu. Međutim Boka posle četiri vezana trijumfa protiv Arsenal Sarandija, sa kombinovanim timom nije uspela da zada novi udarac istom rivalu – 1:1.

Ne igra Boka spektakularan fudbal u poslednjih mesec dana. Četvrtfinale Libertadoresa kaparisala je uz dosta sreća savladavši brazilski Internasional u dvomeču tek nakon paklene penal serije na Bombonjeri i trener argentinskog giganta Migel Anhel Ruso je odlučio da ne ponovi istu grešku kao pred osminu finala kontinentalne smotre, ali je zbog toga kažnjen. Večeras protiv Arsenal Sarandija odlučio je da odmori gotovo čitavu startnu postavu. Bez pravog lidera na terenu, domaćin nije delovao kao tim sa dovoljno samopouzdanja. Zanimljivo, Mauro Zarate, koji bi bio idealno rešenje za predvodnika Bokine druge postave, izostao je iz protokola, a ni jedan značajan argentinski medij nije obelodanio razlog izostanka.

Izabrane vesti

U svakom slučaju domaćin je bez Teveza, Andrade, Salvija, Kardone, Kampusana i još petorice standardnih prvotimaca uspela da dođe do celog plena na startu druge grupne faze. Jesu Karlitos, Kardona i Salvio ušli posle 74. minuta, nisu smogli snage da podebljaju prednost Boke i na kraju su dva boda otišla u nepovrat.

Tim sa Bombonjere koji nije bio ubedljiv u grupi smrti (tri pobede, dva poraza i remi), suočio se sa prvim ozbiljnim problemima u 20. minutu kada je Rosi na jedvite jade zaustavio vrlo nezgodnu loptu koju je u pravcu njegovog gola poslao Albertengo. Međutim, desetak minuta kasnije Đenovljani su odgovorili, a sreća im je bila saveznica kod vodećeg gola. Obando je pogodio živi zid iz slobodnjaka, lopta se izmigoljila kroz igrače Arsenala, a Dijego Ernan Golzales ju je poslao u dalji ugao. Bio je to prvi gol za popularnog Pulpa (hobotnica) još od septembra 2019. godine.

Pokušali su izabranici Serhija Rondine da odgovore do kraja prvog dela, ali je udarac Kastra glavom završio manje od pola mentra pored stative. Dugo je Arsenal bio na jednom udarcu iy prvog poluvremena, a onda je tri i po minuta pre isteka 90. minuta iz sjajne akcije pokušao da dođe do boda. Ipak, lopta je išao pravo u Rosija i sve je nagoveštavalo da će šampion Argentine iz 2012. morati da se pomri sa novim porazom od Boke. Ali onda je u 90. minutu Albertengo proigrao Fakunda Ponsa, a ovaj prebacio Rosija i tako podmetnuo nogu Boki na startu šampionske faze kupa Dijego Armando Maradona.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, DRUGA FAZA - 1. KOLO

Subota

Velez - Rasing 2:1 (0:0)

/Taragona 88, Žanson 90 - Banega 80/

Kolon - Himnasija 0:2 (0:1)

/Vajgant 30, Kontin 47/

Boka Juniors - Arsenal Sarandi 1:1 (1:0)

/Gonzales 30 - Pons 90/

Nedelja

01.30: (2,60) San Lorenco (2,90) Taljares (2,85)

23.20: (1,65) River Plejt (3,60) Argentinos Juniors (5,10)

Ponedeljak

01.30: (2,40) Urakan (2,90) Independijente (3,15)

Utorak

01.30: (2,30) Atletiko Tukaman (3,10) Banfild (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Arsenal SarandiBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara