Kao top transfer - Aston Vila se rešila Kutinja

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 17:58

Sad je spremna za nove bombe...

Lepa vest juče za navijače Aston Vile, možda još lepša danas: napokon, posle mnogo peripetija, klub iz Birmingema uspeo je da ispregovara raskid saradnje sa Filipeom Kutinjom (31), nekada velikom brazilskom zvezdom, koja već nekoliko godina značajno opterećuje klupsku kasu ogromnom platom.

U toku je rešavanje poslednjih detalja oko prekida njegovog ugovora koji je trebalo da traje do leta 2026, nakon čega će se Kutinjo pridružiti Vasko da Gami, klubu u kome je ponikao i odakle je davne 2008. prešao u Inter.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Brazila dolazi kao apsolutna zvezda u Vasko, izdejstvivao je da klub dovede njegovog dobrog prijatelja Žozefa de Souzu (35), s kojim je počinjao u omladinskim kategrorijama, odnosno da Aleks Teišreira (34) dobije novi ugovor. Kutinjo je i sa njim igrao u Vask da Gami na početku karijere...

Da bi do realizacije ovog posla došlo, Filipe Kutinjo je pristao na značajno smanjenje plate, međutim čelnici kluba su se obavezali da mu pomognu u razvoju fudbalskog instituta što će nositi njegovo ime i biti pod njegovom upravom. Pretpostavka je da se radi o nekoj vrsti školovanja ili doškolovavanja igrača i trenera.

Podsetimo, Kutinjo je izvanredno počeo u Aston Vili dok je na klupi sedeo Sriven Džerard. Rada je bio na pozajmici iz Barselone, a legendarni as Liverpula bio je do te mere odušebljen njime da je u jednom momentu izjavio: "Pogledajte samo njegovu igru večeras, njegovu veštinu, lucidnost i viziju... Ukoliko vam se ne dopada kako igra, najbolje je da prestanete da gledate fudbal. Njegova predstava je bila apsolutno predivna".

Nakon nekoliko meseci zaista dobrih izdanja, Vila je otkupila Kutinja za 20.000.000 evra i dala mu četvorogodišnji ugovor vredan više od 8.000.000 po sezoni. Tada je krenuo njegov neobjašnjiv pad...

Poslednje mesece proveo je na pozajmici u Al Duhailu u Kataru, gde je na 24 meča postigao sedam golova i podelio tri asistencije.

Možda preporod urodi u matičnom klubu?

Ono što je sigurno, preporodiće se budžet Aston Vile i biće spreman da podnese transfere slične onom od juče.


tagovi

Filipe KutinjoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara