Izbor trenera i kapitena: Žarko Lazetić najbolji u Mozzart Bet Superligi – ubedljivo!

Vreme čitanja: 7min | pet. 31.05.24. | 09:00

Veliki trijumf šefa struke TSC-a

Najbolji mladi igrač lige je Igor Miladinović, najbolji fudbaler generalno je In Bom Hvan, ali ko je najbolji “dirigent”, onaj koji udara taktove po kojima igraju momci na terenu?

I minula sezona Mozzart Bet Superlige je bila pravi ringišpil za trenere, smenjivani su čak i oni koji su timove dovodili do istorijski visokih pozicija na tabeli. I tri najveća kluba su menjala šefove struke tokom sezone. Samo su trojica “musketara” počela i završila sezonu: Žarko Lazetić, Radovan Ćurčić i Nebojša Jandrić.

Izabrane vesti

Ipak i u ovoj kategoriji – može biti samo jedan. Ko je najbolji? Onaj koji je osvojio trofeje? Ili onaj čiji tim igra tako da pršti na terenu od prvog do poslednjeg minuta, koji je ponovo umalo razdvojio večite rivale i ponovo će igrati u Evropi (makar) do pozne jeseni? Ili onaj koji je od letargičnog Kragujevca napravio fudbalski vulkan usred Šumadije? Ili neki četvrti, negde u senci, a čije majstorstvo poznaju oni sa kojima deli hleb – kolege treneri?

Reč smo ponovo dali trenerima i kapitenima 16 klubova Mozzart Bet Superlige. I rezultat je sve iznenadio. To što je Žarko Lazetić pobedio, što je proglašen za najboljeg stručnjaka sezone nije senzacija. Ali to što je oduvao konkurenciju jeste. Od mogućih 30, pošto niko nije mogao da glasa za svoje, trener TSC-a je dobio 21 glas! Fantastično! Kakvo priznanje od kolega, koje su mu istinski skinule kapu.

Nema lepšeg priznanja od reči Dejana Joksimovića, šefa struke niškog Radničkog:

“Po modelu igre, to je nešto što se meni sviđa i kako bih ja voleo da moja ekipa bude organizovana i ofanzivno i defanzivno”.

Ili kako kaže Albert Nađ:

“Bilo koji drugi trener da sad dođe u Bačku Topolu, ne bi mogao da ponovi ovo što čini Lazetić”.

I tako redom…

Po tri glasa dobio je šampion Vladan Milojević, čudotvorac sa “Čika Dače” Feđa Dudić, kao i sada već pomalo zaboravljeni Marko Savić koji je jesenas sa Voždovcem oduševljavao publiku, a kada je on otišao nastao je potop. Po jedan glas dobili su Božidar Bandović iz Vojvodine i takođe bivši strateg voždovačkih Zmajeva Nikola Mitić.

Uostalom, evo kako su glasali treneri i kapiteni:

VLADAN MILOJEVIĆ (C. ZVEZDA)

Božidar Bandović (Vojvodina) – Za ljude u srpskom fudbalu je otkrovenje, ali za mene nije, jer je bio uspešan i u Grčkoj. Metode rada koje sam tad uočio preneo je na Vojvodinu, što se očitalo u igrama i rezultatima tima ovog proleća. Iako ima dosta dobrih kolega, prednost dajem Bandoviću.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (C. ZVEZDA)

Žarko Lazetić (TSC) - Drugi put su se Topolčani borili za drugo mesto, igrali Ligu Evrope gde su dobro izgledali. TSC igra možda i najlepši fudbal u ligi, volim taj stil, sviđa mi se kako izgledaju na terenu i zbog toga glas dajem za Lazetića.

ALBERT NAĐ (PARTIZAN)

Žarko Lazetić (TSC) - Konstantan je. Bilo koji drugi trener da sad dođe u Bačku Topolu, ne bi mogao da ponovi ovo što čini Lazetić. Jedino da bude prvi! Ima kontinuitet u radu, ekipa mu igra kvalitetno, a izbor igrača za način igre koji je trener nametnuo je fantastičan.

SVETOZAR MARKOVIĆ (PARTIZAN)

Žarko Lazetić (TSC) - Mislim da je sjajan trener, što i pokazuje već nekoliko sezona zaredom. Pravi velike uspehe sa TSC-om i igraju veoma lep fudbal.

ŽARKO LAZETIĆ (TSC)

Nikola Mitić (Voždovac) - Zato što je sa najmlađim timom u ligi, posle odlaska četvorice najboljih igrača, imao hrabrost da preuzme ekipu! Igrom su parirali svima, izgledali su organizovano, moderno, nijednu utakmicu nisu bili u podređenom položaju, pa iako ih rezultat nije ispratio moj glas ide njemu, jer sam zaista impresioniran kako su izgledali. Moram i da dodam još dvojicu, time šaljem apel da se više poštuje struka i bolje biraju, ali i podržavaju treneri, jer ovo ne vodi ničemu. Iz tog razloga Nebojša Jandrić i Radovan Ćurčić, jer traju.

GORAN ANTONIĆ (TSC)

Marko Savić (Voždovac) - Glasao sam za Marka Savića, jer dok je on vodio Voždovac, bili su šesti na tabeli, što je stvarno veliki uspeh s obzirom na to da je vodio vrlo mladu ekipu.

FEĐA DUDIĆ I NEMANJA TOMIĆ (RADNIČKI KG)

Žarko Lazetić (TSC) – Dugo već radi dobar posao i primakao se večitim rivaima. Onako iz priče znam budžet TSC-a i znam da još dva-tri kluba osim Zvezde i Partizana imaju veći budžet od njih. Nije to glavno merilo, ali kapa dole za sve što radi.

BOŽIDAR BANDOVIĆ (VOJVODINA)

Žarko Lazetić (TSC) – Već tri godine je u TSC-u, vidi se ogroman napredak u timu i jako mi se sviđa kako igraju, kako izgledaju na terenu.

DEJAN ZUKIĆ (VOJVODINA)

Žarko Lazetić (TSC) - Za ove dve i po godine pokazao je kakav je stručnjak. Sjajno je namestio ekipu, svako zna šta radi na terenu, njegov deo posla. Momci su to izneli na pravi način, igraju, uz nas i Crvenu zvezdu, nalepši fudbal u Srbiji.

GORAN STANIĆ (ČUKARIČKI)

Vladan Milojević (Crvena zvezda) - Milojević je još jednom pokazao kvalitet i stručnost. Preuzeo je ekipu u situaciji kad je Partizan imao bod više, posle poraza od večitog rivala u derbiju, a tokom proleća je potpuno stabilizovao tim i ispostavilo se nadmoćno došao do titule prvaka, kasnije i do duple krune.

MARKO DOCIĆ (ČUKARIČKI)

Žarko Lazetić (TSC) - Najkonstantija forma njegove ekipe tokom cele sezone. Dopada mi se njihov ofanzivan stil igre.

NERMIN USENI (MLADOST LUČANI)

Vladan Milojević (Crvena zvezda) – Nije blistala Zvezda pod Baharom, a sve se promenilo kada je došao Milojević. Skockao je ekipu, zaigrali su na rezultat i zasluženo i ubedljivo došli do nove titule.

IVAN MILOŠEVIĆ (MLADOST LUČANI)

Feđa Dudić (Radnički 1923) – Od ekipe koja je počela sezonu sa šest poraza, napravio je putnika u Evropu. Dudić je napravio čudo u Kragujevcu, svaka mu čast.

IVAN STEFANOVIĆ (NAPREDAK)

Žarko Lazetić (TSC) - Već dve godine unazad pravi odlične rezultate sa TSC-om.

NEBOJŠA BASTAJIĆ (NAPREDAK)

Feđa Dudić (Radnički 1923) - Uzeo je klub kada su bili “dole” i za kratko vreme ih doveo u poziciju koja vodi u Evropu. Izdržali su trku do kraja i izborili plasman na međunarodnu scenu.

SLAVKO MATIĆ (NOVI PAZAR)

Žarko Lazetić (TSC) - Kvalitet u kontinuitetu. Nije potrebno da se dodatno obrazlaže.

NIKOLA MIRKOVIĆ (NOVI PAZAR)

Vladan Milojević (Crvena zvezda) - Dvoumio sam se između Vladana Milojevića i Feđe Dudića iz Radničkog 1923, koji je ostvario istorijske rezultate sa Kragujevčanima. Presudila je, ipak, titula crveno-belih nakon Milojevićevog povratka u klub.

MILOŠ KRUŠČIĆ (SPARTAK)

Žarko Lazetić (TSC) - U kontinuitetu sa svojom ekipom pravi dobre rezultate, a kontinuitet je, za mene, znak kvaliteta.

DEJAN KERKEZ (SPARTAK)

Žarko Lazetić (TSC) - Postiže odlične rezultate i njegov tim igra sjajan fudbal. Dostojno su Topolčani predstavljali Srbiju u evropskim takmičenjima.

DEJAN JOKSIMOVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Žarko Lazetić (TSC) – Po modelu igre, to je nešto što se meni sviđa i kako bih ja voleo da moja ekipa bude organizovana i ofanzivno i defanzivno. TSC igra intenzivan i moderan fudbal, prati trendove iz najjačih evropskih liga. Ima i kontinuitet dobrih rezultata.

DAVID PETROVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Žarko Lazetić (TSC) – Sve što dobro radi traje već dve pune sezone. TSC ima i rezultate i igra najlepši fudbal.

NEBOJŠA JANDRIĆ (IMT)

Marko Savić (Voždovac) – Pokazao je koliki je uticaj trenera na razvoj kluba. Pokazao svoju filosofiju: razumevanje modernog trenda fudbala kao igre. Istakao se i uticajem i na grupu (igru tima) i na razvoj pojedinaca.

MILOŠ LUKOVIĆ (IMT)

Žarko Lazetić (TSC) - Sviđa mi se njegov napadački mentalitet.

RADOVAN ĆURČIĆ (JAVOR)

Žarko Lazetić (TSC) - Cele sezone je tu, tim mu igra odlično, a jednako i zbog selekcije igrača koju pravi, koja se meni jako sviđa.

NEMANJA MILETIĆ (JAVOR)

Žarko Lazetić (TSC) – Dve i po godine pravi sjajne rezultate sa TSC-om, podigao je taj klub, ponovo ga doveo do evropske scene.

MIHAJLO TRAJKOVIĆ (VOŽDOVAC)

Žarko Lazetić (TSC) - Nemam nikakvu dilemu da je Žarko Lazetić najbolji trener. Najkonstatniji je u Srbiji i već koju godinu njegovom TSC-u ne pada ni kvalitet igara, ni kvalitet rezultata. Mislim da je situacija ovde prilično jasna.

NIKOLA ĐURIČIĆ (VOŽDOVAC)

Žarko Lazetić (TSC) - Perspektivan trener koji zastupa moderan fudbalski stil. Ove sezone nastavio je gde je stao prošle. Sa TSC-om je napravio veliki rezultat, igrao Evropu i umalo je i ovu sezonu završio na drugoj poziciji. Njegov tim igra izuzetno atraktivan fudbal.

TOMISLAV SIVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Žarko Lazetić (TSC) - Između stratega TSC-a i Vladana Milojevića opredelio sam se za Lazetića. Cele sezone mu je tim igrao odlično. Nije se osetilo, niti na rezultate odrazilo, što je jesenas bio u Evropi, koja crpi energiju. Stil mu je napadački, dopadljiv, a kontinuitet bitisanja na klupi ekipe iz Bačke Topole je presudio. Nijanse su bile u pitanju, pošto je Milojević preuzeo ekipu kad je bila u bodovnom minusu u odnosu na Partizan i osvojio je titulu na dominantan način.

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Feđa Dudić (Radnički 1923) - Njegovo opredeljenje za napadački fudbal, na gol više mi se jako dopada. Mislim da i rezultati dosta govore o njegovom radu.

DEJAN ĐURIČIĆ (RADNIK)

Marko Savić (Voždovac) – Jesenas odradio sjajan posao na klupi Voždovca. Prepoznatljiv stil, moderan fudbal, rezultati iznad svih očekivanja.

MIHAILO OREŠČANIN (RADNIK)

Žarko Lazetić (TCS) – Smatram ga najboljim trenerom lige, jer ima kontinuitet dobrih i rezultata i igara već duže vreme.



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara