Igor Miladinović
Igor Miladinović

Glas trenera i kapitena: Igor Miladinović najbolji mladi igrač Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 6min | sre. 29.05.24. | 09:26

Ubedljiv trijumf “bonusa” Čukaričkog, Albert Nađ glasao za Kostu Nedeljkovića

Kraj sezone, red je da se podvuče crta. U to ime Mozzart Sport je anketirao trenere i kapitene 16 klubova Superlige sa tri pitanja. A, prvo glasi: ko je najbolji mladi igrač, takozvani bonus, upravo završene sezone?

Jedini uslov: niko nije mogao da glasa za svoje. Izbor širok, a kada se malo zagrebe, ispada da je i te kako bilo mladih igrača koji su se istakli u takmičarskoj 2023/24. Ipak, niko kao Igor Miladinović!

Izabrane vesti

Vezista Čukaričkog, sa nadimkom Džin, odneo je ubedljivu pobedu u ovoj anketi. Od mogućih 30 glasova (pošto, kao što rekosmo, ne može da se glasa za svoje), Igor Miladinović je dobio 19! Niko mu nije bio ni blizu. Takmičenje je “ubijeno” u startu. Mladi Kruševljanin (20 godina), sezonu je obeležio sa 11 golova i četiri asistencije. Odigrao je 42 utakmice na svim frontovima za “brđane”.

Jeste ovo bila slaba sezona za Čukarički, ali makar jedno, ali prilično vredno individualno priznanje im je stiglo u ruke.

A, šta su rekli treneri i kapiteni?

Vladan Milojević i Aleksandar Dragović iz Crvene zvezde su poručili Miladinoviću da samo tako nastavi, Feđa Dudić je istakao da je vezista Čukaričkog jedan od najboljih fudbalera lige, dok Ivan Milošević iz Lučana veruje da će Igor biti sledeći veliki transfer kluba sa Banovog brda.

Daleko iza Igora Miladinovića ostali su vezista kragujevačkog Radničkog Milan Aleksić sa tri glasa, napadač Čukaričkog Mihajlo Cvetkvović sa dva, koliko su dobili i špic IMT-a Miloš Luković i ofanzivac lučanske Mladosti Marko Veličković. Po glas su dobili Matija Gluščević (Radnički Kragujevac), Samed Baždar (Partizan), Kosta Nedeljković (Crvena zvezda) i Mihajlo Ivanović (Vojvodina).

I naročito je zanimljivo to da je Albert Nađ, trener Partizana, svoj glas za najboljeg “bonusa” dao Kosti Nedeljkoviću, desnom beku Crvene zvezde. Viteški, nema šta.

Uostalom, evo kompletne ankete:

VLADAN MILOJEVIĆ I ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (CRVENA ZVEZDA)

Igor Miladinović (Čukarički) – Obeležio je sezonu, pojavom, sportskom drskošću, golovima... Samo neka nastavi tako.

ALBERT NAĐ (PARTIZAN)

Kosta Nedeljković (Crvena zvezda) - Iako ne igra dugo za crveno-bele, desni bek me je oduševio. Ono što je prikazivao do povrede bilo je na visokom nivou i nije me začudilo što mu je donelo angažman u Aston Vilu.

SVETOZAR MARKOVIĆ (PARTIZAN)

Igor Miladinović (Čukarički) - Veoma dobar igrač iako je mlad, mislim da u budućnosti, ako bude radio kako treba, može da napravi veliku karijeru.

ŽARKO LAZETIĆ (TSC)

Igor Miladinović (Čukarički) - Uz naše mlade fudbalere koji igraju a i plasirani smo gde jesmo, “džin” iz Čukaričkog je zaista ove sezone skrenuo pažnju, ne samo učinkom već celokupnim uticajem koji ima na igru svog tima.

GORAN ANTONIĆ (TSC)

Igor Miladinović (Čukarički) – Nosio je svoju ekipu ove sezone, igrao je fenomenalno, dao više od deset golova, imao i dosta asistencija.

FEĐA DUDIĆ I NEMANJA TOMIĆ (RADNIČKI 1923)

Igor Miladinović (Čukarički) - Mislim da je on na toj poziciji ofanzivnog veznog jedan od najboljih igrača lige. Mnogo je doneo Čukaričkom golovimka i asistencijama. Postizao je neke ključne pogotke i zaista mislim da je pred tim momkom blistava i sjajna karijera.

BOŽIDAR BANDOVIĆ (VOJVODINA)

Igor Miladinović (Čukarički) – Velika budućnost našeg fudbala! Tri puta smo igrali sa njima ove sezone, pokazuje sjajan kvalitet, čitanje igre, rad na terenu. Zaslužuje da ponese ovu nagradu.

DEJAN ZUKIĆ (VOJVODINA)

Igor Miladinović (Čukarički) - Ovo je njegova najbolja sezona, dobio je pravu priliku i iskoristio je na pravi način. To što on radi na terenu retko ko može u njegovim godinama.

GORAN STANIĆ (ČUKARIČKI)

Marko Veličković (Mladost Lučani) - Ovaj momak igra u kontinuitetu, a kako sada stvari stoje, biće još jedan od mladih igrača koji će iz lučanske Mladosti napraviti lepu karijeru kao pre njega Gordić, Jojić, Sremčević... Ima i veliku konkurenciju, istakli su se i neki drugi „bonus“ igrači, na primer Ivanović iz Vojvodine, Pantović iz TSC-a, ali sam prednost dao Veličkoviću, s obzirom na to da je teže igrati u manjem klubu.

MARKO DOCIĆ (ČUKARIČKI)

Mihailo Ivanović (Vojvodina) - Napadač sa odličnim osećajem za gol. Sjajno igra glavom, snažan je, odigrao je nekoliko dobrih utakmica u prolećnom delu prvenstva.

NERMIN USENI (MLADOST LUČANI)

Igor Miladinović (Čukarički) – Bila je jaka konkurencija, ali po meni se Miladinović istakao izvanrednim igrama tokom cele sezone. Bio je pravi motor ekipe Čukaričkog.

IVAN MILOŠEVIĆ (MLADOST LUČANI)

Igor Miladinović (Čukarički) – Pokazao je pun potencijal ove sezone, postigao nekoliko jako lepih golova. Siguran sam da će s njim Čukarički nastaviti trend dobrih transfera u inostranstvo, a da će Miladinović i preko granice nastaviti sa ovim dobrim partijama.

IVAN STEFANOVIĆ (NAPREDAK)

Miloš Luković (IMT) - Pokazuje da je ozbiljan potencijal i dao je mnogo golova u sezoni, a pritom ne igra u Zvezdi ili Partizanu.

NEBOJŠA BASTAJIĆ (NAPREDAK)

Igor Miladinović (Čukarički) - Jako interesantan igrač, talentovan, dribler. Veoma nezgodan za čuvanje.

SLAVKO MATIĆ (NOVI PAZAR)

Samed Baždar (Partizan)- Konačno je sačekao šansu u Partizanu i maksimalno je iskoristio. Poziv u reprezentaciju potvrda je nespornog kvaliteta mladog napadača.        

NIKOLA MIRKOVIĆ (NOVI PAZAR)

Mihajlo Cvetković (Čukarički) - Tek mu je 17 godina, ali sam ubeđen da bi bio u vrhu liste strelaca da nije bilo povrede. Pred njim je blistava budućnost.

MILOŠ KRUŠČIĆ (SPARTAK)

Igor Miladinović (Čukarički) - Veoma je mlad, a već je jedan od boljih igrača u Čukaričkom.

DEJAN KERKEZ (SPARTAK)

Igor Miladinović (Čukarički) - Sigurno najbolji igrač Čukaričkog ove sezone. Sa samo 20 godina igra veoma bitnu ulogu, daje golove, asistira, igra zrelo... Mislim da je velika karijera pred njim.

DEJAN JOKSIMOVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Igor Miladinović (Čukarički) – Mali Džin! Pratim ga još iz mlađih kategorija, neko ko je u kontinuitetu najviše napredovao. Svoj kvalitet pokazao i na evropskoj sceni. U perspektivi od njega bi koristi mogla da ima i naša seniorska reprezentacija.

DAVID PETROVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Igor Miladinović (Čukarički) – Lično sam u mladoj reprezentaciji imao priliku da se uverim o kakvom talentu je reč. Mnogo zna fudbala, pravi razliku na terenu.

NEBOJŠA JANDRIĆ (IMT)

Igor Miladinović (Čukarički): Ima veliko samopouzdanje. Mlad je igrač, a veoma bitan deo tima. Ostvaruje veliki učinak na terenu i igrom i statistički. Profil je fudbalera koji se kod nas neretko zanemaruje, a on dokazuje suprotno.

MILOŠ LUKOVIĆ (IMT)

Mihajlo Cvetković (Čukarički) – Agresivan, hitar, jak na lopti, ume da je sačuva, a momak je 2007. godište. Neverovatan je!

RADOVAN ĆURČIĆ (JAVOR)

Miloš Luković (IMT) - Ušao je u prvenstvo sa 17 godina i u timu iz donjeg dela tabele došao do 17 golova. Uz to i napravio veliki transfer.

NEMANJA MILETIĆ (JAVOR)

Matija Gluščević (Radnički Kragujevac) - Jaka je konkurencija među mladim igračima, mnogi su se istakli ove sezone i dobro je što je tako, a moj glas ide za Gluščevića iz Kragujevca.

MIHAJLO TRAJKOVIĆ (VOŽDOVAC)

Milan Aleksić (Radnički Kragujevac) - Igrač koji je 2005. godište, dakle nema još punih 19 godina. S obzirom na tu mladost pokazuje neverovatnu taktičku zrelost na terenu. Igrački izuzetno talentovan, tako mlad pravi značajnu razliku, tako da je za mene jedan od najjačih utisaka čitave sezone. Pogotovo kada je vama direktno protivnik, oseti se da dominira sredinom terena, a debitantska mu je sezona. Ne znam kakva mu je “glava”, ne poznajem ga lično, ali ako je posvećen, siguran sam da ga čeka sjajna karijera i da bi mogao da bude A reprezentativac Srbije.

NIKOLA ĐURIČIĆ (VOŽDOVAC)

Igor Miladinović (Čukarički) - Momak pravi ozbiljnu razliku i biće paklen fudbaler. Nedavno je i protiv Vojvodine postigao sjajan pogodak u jednoj od utakmica sezone po važnosti.

TOMISLAV SIVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Marko Veličković (Mladost Lučani) - Ovde je konkurencija bila žestoka. Možda sam malo subjektivan, ali sam donedavno trenirao tog momka i znam ne samo šta može, a može dosta, jer je nekoliko mečeva sam rešio, nego koliko su bili teški uslovi u kojima je to činio. Moram da pomenem još Igora Miladinovića iz Čukaričkog i Milana Aleksića iz kragujevačkog Radničkog, obojica su obojili izdanja svojih timova.

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Igor Miladinović (Čukarički) - Odličan sa loptom, direktan u igri jedan na jedan. Ima dobar učinak i igra za ekipu.

DEJAN ĐURIČIĆ (RADNIK)

Milan Aleksić (Radnički Kragujevac) – Nisam ga poznavao od ranije, ali oduševio me lucidnošću, krativnošću, odlukama koje donosi u igri. Igra vrlo zrelo za svoje godine.

MIHAILO OREŠČANIN (RADNIK)

Milan Aleksić (Radnički Kragujevac) – Igrač poteza. Igra sa mnogo samopouzdanja, preuzima odgovornost, zaslužan za odlične rezultate Kragujevčana.


tagovi

Igor MiladinovićČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara