Treneri i kapiteni kažu: In Bom Hvan najbolji igrač sezone Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 7min | čet. 30.05.24. | 10:00

Vezista Zvezde “na penale” pobedio napadača Partizana Saldanju

Može biti samo jedan! Kao što je jedan šampion, jedan osvajač Kupa, tako i samo jedan može da bude najbolji fudbaler sezone u Mozzart Bet Superligi.

I glas smo dali ponovo trenerima i kapitenima 16 klubova. Da oni izaberu. Jer, svi sportisti ovog sveta uvek govore da su im najdraža priznanja koja dobiju od kolega. Od onih sa kojima dele hleb.

Izabrane vesti

Dok je anketa za najboljeg mladog igrača lige bila jednosmerna vožnja, sa neverovatnom dominacijom Igora Miladinovića iz Čukaričkog, izbor za najboljeg fudbalera sezone je bio – drama. Morali su da prelome “penali”.

Kada je podvučena crta ispod 32 glasa trenera i kapitena ispostavilo se da In Bom Hvan, vezista Crvene zvezde i Mateus Saldanja, napadač Partizana, imaju isti broj glasova – po šest. Morao je da se nađe neki parametar koji će da presudi, a logičan izbor je bio – ocene. Odnosno, glas redakcije Mozzart Sporta, izveštača koji su ispratili sve do jedne utakmice u 37 kola šampionata.

I tu je bolji bio Hvan (6,66 ocena). Možda bi sve bilo drugačije za Saldanju (ocena 6,46) da nije propustio dobar deo proleća i da se nije na teren vratio kada je Partizan ozbiljno posrnuo na terenu. Ali, to ne umanjuje ni za jotu majstorstvo prvog strelca lige i golgetera Partizana. Ipak, ovog puta trofej ide u ruke In Bom Hvana.

Za vezistu Crvene zvezde kažu da je “zalutao” u srpski fudbal, u pozitivnom smislu te reči. Kapiten Javora Nemanja Miletić, inače nekadašnji bek Partizana, istakao je da je Korejac apsolutno dominirao ligom i da je pogotovo bio sjajan na derbijija. A, trener Čukaričkog Goran Stanić je naglasio da je Hvan zaista stranac koji pravi veliku razliku na terenu.

Za dlaku iza Hvana i Saldanje ostao je Mirko Ivanić, vezista Crvene zvezde, sa pet dobijenih glasova, dok je Aleksandar Ćirković, krilni napadač TSC-a, nagrađen sa četiri glasa. Veliki majstor fudbala u dresu Novog Pazara Adem Ljajić, najbolje ocenjeni igrač lige po izveštajima Mozzart Sporta, dobio je tri glasa.

Po jednom su na ovoj širokoj listi igrača pomenuti i Aleksandar Katai, Omri Glazer (Crvena zvezda), Gajas Zahid (Partizan), Nemanja Stojić, Ifet Đakovac, Saša Jovanović (TSC), Dejan Zukić (Vojvodina) i Milutin Vidosavljević (Radnički Kragujevac).

Uostalom, da prepustimo trenerima i kapitenima da kažu šta imaju:

VLADAN MILOJEVIĆ (C. ZVEZDA):

Aleksandar Ćirković (TSC) – Fudbaler velikog potencijala, demonstrira kvalitet iz kola u kolo, na velikom broju utakmica je bio strelac i(li) asistent. Gospodin Žarko Lazetić iz njega izvlači maksimum. Vrlo je neprijatan kad vas napadne.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (C. ZVEZDA)

Ifet Đakovac (TSC) - Mnogo golova, mnogo asistencija, uvek je tu gde treba da bude, ide dosta u dubinu, a opet nikad s njim ne znaš... Nekad ide u dubinu, a nekad dođe direktno na loptu. Baš je teško protiv njega igrati.

ALBERT NAĐ (PARTIZAN)

Dejan Zukić (Vojvodina) - Možda ne mogu da pričam za celu sezonu, zato ću se ograničiti samo na prolećni deo, u kome je odskočio as Vojvodine. Stvarno je dobro igrao od početka 2024. godine.

SVETOZAR MARKOVIĆ (PARTIZAN)

Aleksandar Ćirković (TSC) - Ima sjajnu sezonu iza sebe, dao je ako se ne varam 14 golova i samim tim mnogo doprineo rezultatima TSC-a ove sezone.

ŽARKO LAZETIĆ (TSC)

Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Godinama igrač koji pravi najveću razliku u našoj ligi. Dominantan. Iako nema najbolju sezonu u životu, u svakom potezu se vidi klasa i da je iznad nivoa lige. Sa druge strane, vidi se da je i po ponašanju na terenu i van njega klasa.

GORAN ANTONIĆ (TSC)

Milutin Vidosavljević (Radnički Kragujevac) – Sjajna sezona i za Kragujevčane i za Vidosavljevića, koji im je bio najbolji igrač. Golovima i asistencijama je obeležio istorijsku godinu za Radnički, koji će izaći na evropsku scenu.

FEĐA DUDIĆ (RADNIČKI KG)

Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Svake sezone Zvezda dovodi dosta pojačanja, ali kada gori onda je tu uvek Mirko Ivanić. Tako je bilo u Ligi šampiona, tako i u Superligi kada se lomilo. Jako poštujem i cenim sve ovo što Ivanić radi.  Odlilčan igrač i profesionalac na terenu i van njega. Iako često nije u prvom planom, kada dođu najjače utakmice, on je uvek najbolji. A kada si najbolji kada je najteže, onda je jasno koji je to domet. Celu sezeonu igra kontsantno dobro. Ili je dobar ili manje dobar, ali nikada nije loš. Otkako sam došao u Srbiju, vidim ga kao najvažnijeg šrafa u igri Crvene zvezde. Ima tu možda boljih igrača i nekih koji su igrali bolje u drugim klubovima, ali ako moram da biram, onda je to za mene Mirko Ivanić.

NEMANJA TOMIĆ (RADNIČKI KG)

Mateus Saldanja (Partizan) – Sjajna jesenja polusezona, verujem da bi i rezultati Partizana bili bolji da se Saldanja nije povredio na startu drugog dela šampionata.

BOŽIDAR BANDOVIĆ (VOJVODINA)

Mirko Ivanić (Crvena zvezda) – Kontinuitet, kvalitet – sve!

DEJAN ZUKIĆ (VOJVODINA)

Omri Glazer (Crvena zvezda) - Zato što je doneo dosta bodova crveno-belima kad se lomila utakmica. Imaju u njemu pravi stub odbrane.

GORAN STANIĆ (ČUKARIČKI)

In Bom Hvan (Crvena zvezda): Ovaj momak je brzo pokazao kvalitet, jedan je od onih igrača koji zaista prave veliku razliku na terenu. Doduše, toliko je i plaćen, najskuplje je pojačanje Crvene zvezde, pa je to od njega bilo i očekivano. Ali, kvalitet je potvrdio i u mečevima Lige šampiona, pa i u najvećim utakmicama našeg fudbala.

MARKO DOCIĆ (ČUKARIČKI)

Gajas Zahid (Partizan) - Igrač koji jednim potezom rešava utakmice. Ima neverovatan pregled igre.

NERMIN USENI (MLADOST LUČANI)

Saša Jovanović (TSC) – Meni omiljeni igrač u ovoj ligi. Stalna opasnost po protivnički gol. I ove sezone je bio sjajan, isto kao prethodne.

IVAN MILOŠEVIĆ (MLADOST LUČANI)

Mateus Saldanja (Partizan) – Odličan igrač, vrhunski napadač. Dosta je mečeva propustio ovog proleća i siguran sam da bi rezultati Partizana bili mnogo bolji sa njim na terenu. On je bio ta karika koja je crno-belima nedostajala.

IVAN STEFANOVIĆ (NAPREDAK)

Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Najkvalitetniji igrač lige, pravi veliku razliku na terenu.

NEBOJŠA BASTAJIĆ (NAPREDAK)

Mateus Saldanja (Partizan) – Brazilac je ostavio najjači utisak na mene ove sezone.

SLAVKO MATIĆ (NOVI PAZAR)

Aleksandar Katai (Crvena zvezda) - Samo Katai, bez obzira na skromniju minutažu u odnosu na raniji period. Doktor fudbala. Ima vrhunski učinak u odnosu na vreme provedeno u igri. Percepcija, vizualizacija, tehnika. Jednom rečju – lider!

NIKOLA MIRKOVIĆ (NOVI PAZAR)

In Bom Hvan (Crvena zvezda) - Svojim partijama se nametnuo kao glavni nosilac Zvezdine igre na putu ka novoj tituli prvaka Srbije.

MILOŠ KRUŠČIĆ (SPARTAK)

Mateus Saldanja (Partizan) - Prvi strelac lige i taj podatak govori sam za sebe.

DEJAN KERKEZ (SPARTAK)

Aleksandar Ćirković (TSC) - Rekao bih da u redovima večitih rivala niko posebno nije dominirao ove sezone, dok Ćirkovic konstantno daje veliki doprinos odličnim rezultatima TSC-a.

DEJAN JOKSIMOVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Adem Ljajić (Novi Pazar) – Majstor! Kad je zdrav, to je fudbaler koji pravi najveću razliku u našoj ligi. Kada su ga povrede sprečavale u tome, to se odrazilo i na rezultate njegovog kluba

DAVID PETROVIĆ (RADNIČKI NIŠ)

Aleksandar Ćirković (TSC) – Bukvalno je eksplodirao ovog proleća, postigao dvocifren broj golova, najzaslužniji za sjajne partije TSC-a.

NEBOJŠA JANDRIĆ (IMT)

Nemanja Stojić (TSC) - Konstantantnost u igri, napredovanje. Polivalentnost u igri, uticaj na istu u svima fazama. Karakter.

MILOŠ LUKOVIĆ (IMT)

In Bom Hvan (Crvena zvezda) – Uvek najbolji igrač na terenu.  Svuda ga ima, njegovi pasevi i pregled igre su vrhunski.

RADOVAN ĆURČIĆ (JAVOR)

Adem Ljajić (Novi Pazar) - Odskače iznad svih u ligi, što pokazuje i njegova karijera. Nemamo mi u našem šampionatu mnogo fudbalera koji su toliko dugo i uspešno igrali u Seriji A. Pleni i njegov veliki motiv sa kojim ulazi u sve utakmice domaće lige.

NEMANJA MILETIĆ (JAVOR)

In Bom Hvan (Crvena zvezda) - Pokazao je na velikim utakmicama, pogotovo na derbijima, da je dominantan u našoj ligi. Za mene, bez konkurencije najbolji.

MIHAJLO TRAJKOVIĆ (VOŽDOVAC)

Mateus Saldanja (Partizan) - Najbolji strelac lige uz Lukovića. Bez obzira što Partizan nije imao sjajnu sezonu, Saldanja je na stručni deo Srbije ostavio utisak napadača koji pravi ozbiljnu razliku. Kada bi igrao u jačoj ekipi, njegov doprinos bi bio još upečatljiviji. Mislim da je spreman za sledeći nivo fudbala.

NIKOLA ĐURIČIĆ (VOŽDOVAC)

In Bom Hvan (Crvena zvezda) - Svestran igrač. Radi sve na terenu. Trči, ima pas, udarac, asistira, igra defanzivu. Nikada u Srbiji nisam video takvog fudbalera. Pravi “box to box“ igrač.

TOMISLAV SIVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Adem Ljajić (Novi Pazar) - Oplemenio je našu ligu. Pratile su ga povrede, ali svaki put kad je bio na terenu vukao je Novi Pazar napred. Sam je rešavao utakmice, pravi je lider tima. Šteta što je dosta utakmica propustio usled povrede, da je bio spreman, sigurno bi i rezultati Plavih bili bolji. Pobedio je u, za mene, oštroj konkurenciji pojedinaca kakvi su Mirko Ivanić, Gajas Zahid, Aleksandar Jovanović, Saša Stamenković...

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ (ŽELEZNIČAR)

Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Fudbalska intaligencija, umeće sa loptom i njegova smirenost sa loptom nešto što ga odvaja. Pravi razliku na terenu i jednim potezom moze resiti svaku utakmicu.

DEJAN ĐURIČIĆ (RADNIK):

Mateus Saldanja (Partizan) – Na vrlo kreativan i lucidan način igra na poziciji centarfora. Sjajnih realizatorskih sposobnosti, toliko dobrih da je opstao na čelu liste strelaca uprkos dužem odsustvu sa terena zbog povrede.

MIHAILO OREŠČANIN (RADNIK):

In Bom Hvan (Crvena zvezda) – Definitivno je najkonstantniji igrač, čitavim tokom sezone iz kola u kolo pružao je odlične partije.



tagovi

Hvan In BomFK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara