Ivan Ilić (©AFP)
Ivan Ilić (©AFP)

Ivan Ilić traži pet miliona godišnje, a Rusi mu nude tri

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 17:27

Sada je pitanje hoće li se dve strane naći na sredini...

Odlazak Ivana Ilića iz Italije nije isključen, mada posao sa Zenitom nije toliko blizu realizacije koliko možda deluje.

Posle objave torinskog Tutosporta o interesovanju ruskog šampiona za srpskog reprezentativca, stižu informacije da su se klubovi dogovorili oko obeštećenja. Torinu će pripasti 25.000.000 evra, uz još tri miliona evra u bonusima. Veći problem za Zenit biće da ubedi Ilića da Italiju zameni Rusijom.

Izabrane vesti

Ilić navodno nije previše zainteresovan za odlazak u zemlju izopštenu iz svih fudbalskih dešavanja na Starom kontinentu, osim ako ne dobije ponudu koja se ne odbija. Iz tog razloga i ne čudi vest iz Rusije da srpski vezista traži od Zenita pet miliona evra godišnje, dok mu Zenit nudi tri miliona evropskih novčanica.

Srbin navodno nema problem da napusti Torino, pod uslovom da dobije odgovarajuću ponudu. Rusija bi, jasno, bila primamljiva samo iz finansijskih razloga, jer bi dobio novac koji realno ne bi na nekoj drugoj adresi u ovom trenutku.

Iz tog razloga i Zenit ima spremnu opciju B, a to je Žedson Fernandes iz Bešiktaša. U slučaju da se Zenit i Ilić ne nađu na sredini, realnije je da klub krene po potpis Portugalca.

Ivan Ilić je za Torino prošle sezone odigrao 33 utakmice, uz četiri gola i dve asistencije. Na Euru je igrao kao starter protiv Slovenije i Danske, dok je na otvaranju grupe sa Engleskom ušao već na poluvremenu. Beleži mu se asistencija za gol Luke Jovića kojim smo bili u igri za osminu finala.


tagovi

Ivan IlićTorinoZenitZenit Sankt PeterburgLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara