Twitter: JuventusFC
Twitter: JuventusFC

Juve otključao kasu i doveo vezistu za 50.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 15:18

Stara dama kupila Daglasa Luiza iz Aston Vile

Počeo je remont Juventusa i dovođenje igrača koji bi trebalo da odgovaraju sistemu igre i filozofiji Tijaga Mote. Stara dame je u svoje redove zvanično dovela odličnog brazilskog vezistu iz Aston Vile, Daglasa Luiza, od čijeg transfera će klub sa Vila Parka inkasirati obeštećenje od 50.000.000 evra, a igrač je potpisao petogodišnji ugovor. Tu su i bonusi na osnovu kojih klub iz Birmingema može da inkasira još 1.500.000 evra.

Brazilac iza sebe ima fantastičnu sezonu u Aston Vili, idealno mu je legao stil koji forsira Unaj Emeri, pa je stoga bio i najproduktivniji u dosadašnjoj karijeri. Na 53 utakmice u svim takmičenjima imao je dabl-dabl učinak od po 10 golova i asistencija.

Izabrane vesti

Daglas Luiz je igrački stasao u Vasko da Gami, a 2017. godine ga je kupio Mančester Siti za 12.000.000 evra. Kao igrač Siti grupe proveo je dve godine i zabeležio 46 nastupa, ali zanimljivo, uopšte nije imao konkretan učinak. Za dve sezone nije upisao nijedan gol, niti asistenciju.

Ipak, u Aston Vili su verovali u njegov potencijal i razvoj. Još 2019. godine otkipili su ga za obeštećenje od 16.800.000 evra, što se danas ispostavilo kao fenomenalan tržišni potez. Na Vila Parku je odigrao 204 utakmice, od čega polovinu kao zadnji vezni, a polovinu kao centralni igrač sredine terena. U prošloj sezoni, Emeri ga je probližio navali, što se ispostavilo ključnim za njegov procvat. U pitanju je igrač koji deluje autoritativno sa loptom, a odlično izvodi i prekide, što mu je dodatno pomoglo da ostvari sjajne brojke i preporuči se klubu Juventusove veličine.




tagovi

Letnji prelazni rok 2024Daglas Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara