""
""

Humanitarni tiket u podne: Adriana Čortan tipuje za Institut za onkologiju u Beogradu

Vreme čitanja: 7min | ned. 15.10.17. | 10:15

Poznata i popularna gošća odigrala je tri plus na milanski derbi!

Pomogli smo mnogim mladim naučnicima, studentima, ali i mnogim drugima kojima je pomoć bila neophodna. Srbija je ove godine prvi put imala predstavnike na prestižnom međunarodnom turniru mladih fizičara u Singapuru, a odlazak na put omogućila je, između ostalih, i kompanija MOZZART. Svakog meseca izdvajamo značajna sredstva za neprofitne sportske organizacije, mala sportska udruženja i neafirmisane pojedince, te je nedavno mladom karatisti Lazaru Jojiću, kome je u četvrtom razredu osnovne škole otkrivena Kronova bolest, donirana sportska oprema koju će nositi na Svetskom prvenstvu u Klužu. Osim toga, KLS, ABA liga, KK Železničar i Paraolimpijski komitet Srbije nalaze se na listi partnera naše kompanije. Na godišnjem nivou MOZZART podržava rad fondacija "Podrži život" i "Budi human", a kroz akciju "Humanitarni tiket u podne - poznati tipuju" na više od 60 adresa stiglo je preko 4.500.000 dinara donacije, čime je pomognut rad mnogih organizacija. Osim primarnog cilja i pružanja pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, kompanija MOZZART je zajedno sa poznatim ličnostima učinila dodatno vidljivim rad velikog broja organizacija, institucija i fondacija.

Izabrane vesti

Prethodnih godina, kroz saradnje s Fondacijom B92 i Blic fondacijom i kroz nabavku inkubatora i aparata za skrining sluha kod beba, kompanija MOZZART uticala je na stvaranje boljih uslova za razvoj najmlađih. Najpoznatiji i najmasovniji društveno odgovorni projekat kompanije MOZZART svakako je akcija "Sto terena za jednu igru", čiji je cilj razvoj sporta u Srbiji i sklanjanja dece sa ulice.

Do sada je više od 50 gradova i opština širom zemlje dobilo obnovljena košarkaška igrališta, a time i nova mesta za druženja i okupljanja. Ovoj akciji pridružile su se i podržale je mnoge naše i svetske košarkaške legende: Svetislav Pešić, Dejana Bodiroga, Dragan Kićanović, Dejan Tomašević, Boban Marjanović, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Darko Miličić... Tereni na kojima će stasavati neki novi šampioni nose upravo imena ovih proslavljenih asova. Mnogo bolji uslovi, specijalna profesionalna podloga, kliritne table i zglobni obruči donose duh veliki sportskih hala na otvorene terene širom naše zemlje. Sa ponosom možemo da kažemo da je u prethodnih godinu i po dana, od prvog obnovljenog terena do danas, u proseku na svakih deset dana nicao po jedan novi košarkaški teren! Pored obnove košarkaških terena, kompanija MOZZART sport osnažuje sportski duh i donacijama sportske opreme raznim klubovima širom zemlje kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione".

MOZZART opremu trenutno nosi više od 40 fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova nižeg ranga. Među njima su i buduće reprezentativke Srbije u sve popularnijem futsalu, kadetkinje Vojne akademije. Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u planu je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Nastavljamo sa akcijama o kojima smo govorili. Novost je donacija 1.500 televizora s naših uplatno-isplatnih mesta koje ćemo rasporediti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Na početku i par rečenica o našoj učesnici u plemenitom tiketu...

Komunikativna, kreativna, uporna, voli izazove. Timski igrač, orijentisana na ciljeve i zadatke. Petnaest godina radnog iskustva u medijima, poštuje rokove, spremna i na improvizacije kada situacija to zahteva. Ume da se prilagodi nepredviđenim okolnistima, i da projekat privede kraju u skladu sa zadatim ciljem. Samomotivacija i sposobnost pronalaženja rešenja u komplikovanim  situacijama. Usavršena pisana komunikacija. Kao autor, novinar i voditelj uz svoj lični pečat i na sebi svojstven način prezentovala informacije, aktuelne ličnosti, događaje i teme kroz različite emisije u skladu sa kućom za koju radi. Uz timski rad podizala nivo celokupnog programa. Kao PR menadžer učestvovala u kreiranju kampanja za klijente i stvaranju pozitivnog imidža društveno odgovornih kompanija u javnosti.

Adriana je završila Akademiju Lepih Umetnosti, menadžment umetničke produkcije (2007 - 2012). Ima zvanje: Diplomirani Menadžer umetničke produkcije

Ima završenu Školu novinarstva (2002 - 2003). Pohađala je  Treću beogradsku gimnaziju, društveno-jezički smer. Urednik je i voditelj jutarnjeg programa.

ODIGRAJ ADRIANIN TIKET

Idemo sa Plemenitim tiketom ka petom doniranom milionu!

Prva utakmica dolazi iz Turske, FENERBAHČE - MALATIJA. Bodovna razlika dva rivala iznosi samo tri poena. Fener uz tri trijumfa na poslednjih pet utakmica ima i dva poraza. Gosti su povezali tri dobra rezultata, a svojevremeno su savladali rivala u Kup takmičenje sa 2:1.
"Ipak, verujem u Fener i igram prelaz iz jedan u jedan", kaže za MOZZART Sport naša gošća.

Idemo do Ostrva, meč SAUTEMPTON - NJUKASL. Svrake imaju dva boda više od rivala, a odigrale su nerešeno sa Liverpulom. Pre toga uknjižile su i tri pobede. Domaći imaju dva kiksa na poslednjim okršajima. Statistika je ujednačena 15:6:13. Na poslednjih pet duela uvek je palo tri ili četiri gola po meču.
"Odigraću na golove - od dva do četiri".

Adriana je odigrala i dve utakmice iz Serije A, FJORENTINA - UDINEZE. Ljubičasti imaju sedam, gosti bod manje. Kjevo je savladao Fjorentinu, a tim iz Udina je sa 4:0 slavio nad Đenovljanima. Ljubičasti imaju bolji međusobni skor, sedam pobeda više.
"Takođe, igram na golove, od dva do četiri".

Pa sledi poslastica, gradski derbi, INTER-MILAN. Rosoneri slabije stoje na tabeli od Nero-azura. Inter u 13 poslednjih utakmica nije osetio gorčinu poraza. Milanu je meru uzela i Roma. Statistika mečeva dva kluba ništa ne otkriva, 20:16:20. Na poslednja dva okršaja bilo je po 2:2.
"Mislim da će sigurno doći tri plus".

I na kraju Adriana je tiket začinila kecom. Meč BAJER - VOLFZBURG. Gosti dosad imaju čak četiri remija, Leverkuzen bod više. Oba tima u poslednjim utakmicama su ostvarila remije, 1:1.
"Jedinica", zaključila je Adriana Čortan MOZZARTOV plemeniti listić.

Znate već, ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće Adriane Čortan, dobitak će biti doniran i za Socijalno-gerijatrijski centar Banja Luka u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Radno iskustvo naše poznate gošće je bogato.

Počnimo od Treće regionalne Blogomanije, odnosno od godišnje konferencije koja okuplja ljude iz oblasti internet poslovanja i zabave (e-marketinga, e-trgovine, medija)...

Naša gošća, Adriana Čortan se 2016. bavila i PR-om u agenciji Nova PR.

U avgustu 2015. pokrenula je projekat na temu zaštite i bezbednosti mladih na internetu, u saradnji sa Komitetom znanja Srbije i Srpskom naučnom televizijom SNT. Od novembra 2012. do jula 2014. radila je TV Skaj plus, kao autor, urednik i voditelj emisije Otkopčano sa istim odgovornostima kao na TV Avala. Ta televizijska emisija doprinela je porastu ukupnog rejtinga i podizanju ugleda televizije.

Od oktobra 2010, pa do novembra 2012, radila je na  TV Avala kao autor, urednik i voditelj emisije. Emisija se već nakon dva meseca emitovanja pozicionirala među pet najgledanijih emisija u konkurenciji sa svim nacionalnim emiterima i zadrzala se na istoj poziciji mesecima, što su TV Novosti redovno objavljivale u svojim nedeljnim izdanjima.

Dok nije realizovala svoju autorsku emisiju Otkopčano vodila i uređivala  Otvoreni studio ( jutarnji i popodnevni program).

Adriana Čortan je od 2008. do 2010. radila na TV Košava  kao novinar i voditelj centralne informativne emisije  Telemaster i autor petominutnog segmenta u vestima vikendom pod nazivom Ženska strana sveta.

Da li je to sve? Svakao da nije jer je Adriana 2008. radila i na TV Foks kao autor, urednik i voditelj emisije kolažnog tipa, zabavnog karaktera 300 čuda koja je bila koncipirana kao lajfstajl   magazin za modernu ženu i muškarca kroz odgovarajuće rubrike, a okosnicu emisije činilo je otkrivanje poznatih i manje poznatih dokumentovanih činjenica o nekom pojmu, pojavi, zanimanju, ili temi.

Pre toga, odnosno od 2003, do marta 2008, Adriana je bila TV Pink. Radila je kao novinar i voditelj emisija Siti i Sitimanija, što je logičan sled novinarske karijere nakon uspešnog uredničkog posla u magazinu Venčanje od 2003. – 2008, i rada na BK televiziji od 2000. do 2003. Na ovom radnom mestu Adriana Čortan je radila kao novinar i  voditelj emisija Brojač, Fun fleš i Mobiklik fleš... 

Znate već, ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće Adriane Čortan, dobitak će biti doniran i za Socijalno-gerijatrijski centar Banja Luka u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 2007 ENG 1 Southampton - Newcastle ug 2-4 1,50
Ned 12:30 1010 ITA 1 Fiorentina - Udinese ug 2-4 1,45
Ned 20:45 1008 ITA 1 Inter - Milan ug 3+ 1,65
Ned 15:30 3007 NEM 1 Leverkusen - Wolfsburg ki 1 1,60
Ned 18:30 5303 TUR 1 Fenerbahce - Malatyaspor pk 1-1 2,05

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠE: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara