Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Haland odluku o nastavku karijere donosi pre 31. januara, pitanje godine - Dortmund, Real ili Barselona?

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.01.22. | 09:08

Norvežanin još merka opcije

Dok pauza u Bundesligi traje, Erling Haland dane odmora provodi u Marbelji. Tako blizu, a opet tako daleko od Reala i Barselone koji su u stanju najviše pripravnosti pošto je isplivala informacija da će snažni Norvežanin konačnu odluku doneti pre 31. januara

Madridska Marka tvrdi da je Haland takvu odluku doneo posle dubljih razgovora sa porodicom. O transferu ove zime nema ni govora, sve što bude odlučio odnosiće se isključivo na momenat od predstojećeg leta.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, Haland će u danima odmora birati između tri opcije – Dortmunda, Real Madrida i Barselone. Prva je ujedno i najmanje realna. Nije tajna da Halandov otac Alf Inge i agent Mino Rajola mesecima već obilaze klubove širom Evrope i pokušavaju da izboksuju što bolje uslove za Erlinga, a uprkos otimanju direktorskog tandema VackeCork i odbijanju da pristanu na obaveznu prodaju izgleda da su im ruke sada vezane. Zbog toga su u Dortmundu tokom nedavnog sastanka sa Rajolom i Halandom starijim tražili da se odluka što pre donese, bez obzira na to da li će Erling poželeti da ostane ili ode. Time se spekulacije o Erlingovom odlasku umnožavaju. Pogotovo otkako je Bild nedavno definitivno potvrdio postojanje otkupne klauzule u vrednosti od 75.000.000 evra koja će bez sumnje finansijski osakatiti Dortmund jer bi u sadašnjoj fudbalskoj ekonomiji bez iste mogao sigurno da inkasira bar duplo više novca.

Rajola je sa ubacivanjem ove klauzule obezbedio sebe, jer sada od potencijalnih kupaca može za sebe i porodicu Haland da obezbedi ozbiljnu sumu novca na ime bonusa i provizije. Dortmund, s druge strane, čeka Halandovu odluku, dok se daleko od očiju javnosti zatvara transfer Karima Adejemija iz Salcburga. I to možda neće biti jedini dolazni transfer na Vestfalenu ako Haland ode, pošto sportski sektor prati još Darvina Nunjeza iz Benfike i Sašu Kalajdžića iz Štutgarta.

Što se tiče Halandovog novog kluba, u najužem izboru ostali su samo Real i Barselona. Dva španska giganta uporno rade na tome da privole najtraženijeg špica današnjice da ne izabere onu drugu stranu i iznose svoje adute. Real Madrid ima snažnu finansijsku podlogu jer poslednjih godina nije mnogo kupovao i uglavnom se rešavao igrača koji su višak. Takođe klub je uz minimalnu štetu “upio“ snažan udarac finansijske krize u jeku pandemije virusa korona, što Blankose stavlja u pol poziciju za Halandov potpis. U ovom trenutku Real nema dogovor ni sa igračem, ni sa klubom, iako je bilo razgovora sa obe strane tokom proteklih meseci. Sada se sve svodi na priču sa Rajolom, ali i dalje bez konkretnih stvari.

Uprkos klimavoj finansijskoj situaciji, na stadionu Kamp Nou ovih dana ambiciozno najavljuju da stiže vreme neke nove Barselone i da će uskoro i problem novca biti rešen. Kako, to verovatno znaju samo Đoan Laporta i njegovi saradnici. Šuškalo se poslednjih sedmica i meseci o astronomskim pozajmicama od poznatih investicionih banaka i fondova, zbog čega se u Kataloniji čak digla prašina zbog zabrinutosti da bi klub mogao da postane “rob“ drugih institucija zbog prezaduživanja.

ERLING HALAND PRELAZI U BARSELONU - KVOTA 17,0

No u Barseloni smatraju da, uprkos tome što sada ne mogu da registruju Ferana Toresa, mogu da budu u jednakoj poziciji sa Realom oko Halanda. Barsin najveći adut su zapravo dobri poslovni odnosi Laporte i Rajole, odnosno to što su jedan od najmoćnijih agenata i Alf Inge Haland zadovoljni napustili Kamp Nou nakon poslednjeg sastanka.

Sada je sve na Halandu i ljudima iz njegovog okruženja. Mada se sve više čini da ćemo od leta na stadionu Santjago Bernabeu gledati neki novi Real Madrid sa Kilijanom Mbapeom i Erlingom Halandom kao vedetama, dok će Barsa morati da se "zadovolji" Pjer Emerikom Obamejanom...



tagovi

Erling HalandZimski prelazni rok 2022Borusija DortmundReal MadridBarselona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara