Marko Livaja (Foto: Hajduk.hr)
Marko Livaja (Foto: Hajduk.hr)

Hajduk će dati najboljeg strelca Hrvatske: Marko "penal" Livaja het-trikom pritisnuo Dinamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 17:14

Nekadašnji fudbaler Intera i AEK-a u dva navrata tresao mrežu sa bele tačke i stigao do brojke od 21 prvestvenog gola

Nadali su se letos u Hajduku da je ovo ta sezona kada će oni prekinuti dominaciju Dinama i kada će se titula vratiti u Split... Prvi put od 2005. godine. Do sada, a odigrane su 22. runde nije sve išlo baš kako su zamislili, ali daleko od toga da nisu u konkurenciji. Gostovanje Dragovoljcu u Zagrebu može se podvesti pod kategoriju rutinsko, a najzaslužniji za to je Marko Livaja, strelac het-trika koji je Hajduk primakao na samo dva boda Modrima, doduše uz utakmicu više - 0:3.

Sa tri pogotka protiv fenjeraša došao je do brojke od 21 ligaškog gola, a kako najbliži konkurent Josip Drmić iz Rijeke ima 14, već 14. rundi pre kraja šampionata deluje da će biti čudo ako najbolji strelac ne bude njihov vođa. Pitanje je jedino da li će golgetersko raspoloženje Livaje biti dovoljno da se trofej posle 17 godina vrati na Poljud.

Izabrane vesti

Kako je počeo drugi deo sezone u hrvatskom fudbalu, srednje ime Marka Livaje je penal. Sa bele tačke je postigao šest od osam ligaških golova u 2022. godini, uključujući i dva današnja. Prvi, opravdano dosuđen poslao je u golmanov desni ugao, a naredni, vrlo diskutabilan dvadesetak minuta pre kraja plasirao je u suprotnu stranu. Drugi het-trik ove sezone (prvi postigao u kupu krajem novembra), zaokružio je u 80. minutu nakon majstorskog dodavanja Stipea Biuka iz prve.

Lopta je prebačena u dvorište Dinama koji sutra od 17.00 dočekuje Lokomotivu na Maksimiru. Ukoliko Modri kiksnu protiv ekipe iz sredine tabele, apetiti Hajduka dodatno će porasti, bar do sledećeg, prvog od dva preostala derbija sa Dinamom koji je na programu za dvadesetak dana.



tagovi

Marko LivajaHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara