©AFP
©AFP

Grci javljaju: Drkušić rekao 'DA' PAOK-u, ostalo da se dogovore klubovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 19:01

Slovenački Štoper bi mogao da se preseli u Solun

Crvena zvezda mi u završnici prelazong roka mogla da inkasira značajan priliv od Nasera Đige, međutim eventualna prodaja štopera inicirala bi i potragu za igračem koji bi popunio upražnjeno mesto. Takav rasplet učinio bi ponovo aktuelnim Vanju Drkušića, za kojeg mediji iz Slovenije tvrde da bi u beograd mogao da dođe kao pozajmljeni igrač iz Zenita koji bi defanzivca prethodno kupio od Sočija.

Iako ovakav scenario zvuči realno i povoljno po šampiona Srbije, mogao bi da padne u vodu ukoliko su tačne tvrdnje iz Grčke. Naime, kako saznaje grčki Sport24, Vanja Drkušić se našao i na radaru PAOK-a, a klub iz Soluna ne samo da je započeo pregovore već je i dogovorio lične uslove sa štoperom.

Izabrane vesti

Prema tvrdnjama istog izvora, Slovenac je prihvatio ponudu PAOK-a, te je preostalo samo još da Grci i Soči nađu zajednički jezik. Navodno, iako je otkupna klauzula u Drkušicevom ugovoru 4.500.000 evra, u ruskom klubu su pokazali spremnost da štopera puste i za 3.500.000 evropskih novčanica.

Podsetimo, Slovenac je i prošlog leta bio na radaru Crvene zvezde, ali je tada prepreka bila visina obeštećenja. Ispadanje Sočija u niži rang bilo je izvor nade interesentima da će Slovencu pasti cena, a da će klub pokazati fleksibilnost u pregovorima, međutim odlične igre na Evropskom prvenstvu podigle su Drkušićevu cenu i proširile krug klubova spremnih da uđu u trku za potpis.

Strani mediji su ovog leta već pisali o interesovanju Sevilje, Dinama iz Zagreba, Spartaka iz Moskve, Zenita i još niza klubova. U jeku euforije, posle Evropskog prvenstva, iz Sočija su istakli da neće pustiti defanzivca za manje od 7.000.000 evra, ali kako stoj estvari i upola manje obeštećenje moglo bi da bude dovoljno za zeleno svetlo.


tagovi

FK Crvena zvezdaPAOKVanja Drkušić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara