Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Flik zabrinuti za budućnost Nemačke: Nemamo špica, moramo da pravimo bekove

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.10.20. | 16:57

„Klose bi i sad mogao da igra“, kaže trener Bajerna

Ako je jedna velika Nemačka, istinska fudbalska mašinerija, zabrinuta za svoju budućnost, čemu onda manje selekcije mogu da se nadaju?

Udaraju po Joakimu Levu i njegovim izabranicima i sa leve i sa desne strane, pljušte kritike nezadovoljnih stručnjaka, bivših igrača, kojima se ne sviđa kako je reprezentacija izgledala na poslednjim utakmicama.

Izabrane vesti

Jedino je Hansi Flik, čovek koji je doveo Bajern do titule prvaka Evrope, istakao drugi problem. Koji bi morao da zabrine Nemce. Panceri nemaju klasičnog napadača!

Jorgi (Lev) i njegov tim rade dobar posao. Mi u Bundesligi smo ti koji moraju da spremaju igrače za reprezentaciju. Moramo da stvaramo napadače i bekove, to je naš zadatak. Nemačka sada nema u celoj ligi pravog klasičnog špica. Serž Gnabri i Timo Verner igraju napred, ali znamo da su njih dvojica sve samo nisu centralni napadači“, rekao je Flik za Kiker.

Koliki je problem nemačke reprezentacije Flik je objasnio primerom:

Kada bi se spremao šest nedelja, Miroslav Klose bi mogao ponovo da zaigra. Ali, potrebniji je meni ovde“, našalio se Flik.

Trojica ili četvorica u odbrani, to nije problem za nacionalni Elf, kaže trener Bajerna.

Uz svo poštovanje, da li se igra sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji, to je potpuno nevažno. Reprezentacija mora da bude spremna da igra u više sistema. I mi u Bajernu neke utakmice igramo u jednoj, druge u drugoj formaciji“, podvukao je Hansi Flik.


tagovi

Hansi FlikFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara