Lionel Mesi spasio Barselonu (©Reuters)
Lionel Mesi spasio Barselonu (©Reuters)

Fernandez nije čudotvorac, Mesi povukao ručnu na ivici provalije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 22:54

Levante dugo odolevao, ali na kraju nije uspeo da odoli Barseloni

Lud je svako ko bi rekao da je to loš tim, čak i bez Lionela Mesija. Ali samo slep ne bi primetio da nešto u igri Barselone opasno ne štima. I da nema Lionela Mesija da povremeno povuče ručnu možda bi se ceo klub survao u ambis iz koga bi se teško izvukao. Ovako, nada još tinja, mada Barsa više nikog ne plaši. U 13. kolu Primere teškom mukom izvojevanih 1:0 protiv Levantea.

Uz utisak da je Barsina igra na momente prazna kao Kamp Nou bez navijača. Jer bez obzira na to što je Levante odolevao sve do 76. minuta ponajviše zahvaljujući fenomenalnom Aitoru Fernandezu među stativama, treba reći da je to ipak tim iz zone ispadanja. Tim koji jednostavno ne bi smeo da pravi probleme katalonskom gigantu.

Izabrane vesti

A problem Barsi nije pravio samo Fernadez, u uvodnih 20 minuta i Mark Andre Ter Štegen je morao da obavi svoj deo posla, spašava mrežu domaćeg tima. Kad ti inicijalni pokušaji nisu prošli Levante se prirodno povlačio nazad, a Barselona sve više preuzimala kontrolu nad zbivanjima na terenu.

Problem je samo što nije kontrolisala poteze uprave na tržištu u poslednjih nekoliko prelaznih rokova, pa je dočekala da joj posle Nejmara i Luisa Suareza sam špic zavisi od – uz sve dužno poštovanje – Martina Brajtvajta. I Antoana Grizmana, ali Grizmana ozbiljno poljuljanog samopouzdanja.

Ređale su se šanse pred golom Fernandeza, međutim, nije bilo koga da loptu umuva u mrežu. Klemon Lengle se tu ponajviše “istakao” kada je je jedan odbitak napucao na tribine.

Opet, lud je svako ko bi rekao da je to loš tim. I kad Barselonu ne staviš pod pritisak možeš da očekuješ da će početi da te davi kao zmija žabu. Upravo se to i desilo Levanteu, jedan od retkih pokušaja da u drugom poluvremenu krene u napad osujetili su pre svih Grizman i Brajtvajt – to je najbolje što su uradili večeras – Frenki de Jong je prihvatio lopu i odložio je do Mesija, a ovaj već takve zicere jednostavno ne maši.

Na kraju, zaslužena pobeda Barselone, još jednom: ne uz posebno inspirativnu igru. I ono što još više brine, nekako ne deluje da je Ronald Kuman taj koji bi mogao da izvuče više iz ove ekipe.

PRIMERA – 13. KOLO

Petak

Valjadolid - Osasuna 3:2 (1:2)

/Vajsman 7, 76, Oreljana 56 - Budimir 27, Tores 43/

Subota

Valensija - Bilbao 2:2 (1:0)

/Soler 26pen, Manu Valjeho 83 - Viljalibre 55, Raul Garsija 79pen/

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:0)

/Ečeita 81ag/

Ueska - Alaves 1:0 (0:0)

/Ontiveros 66/

Real M. - Atletiko M. 2:0 (1:0)

/Kasemiro 15, Oblak 63ag/

Nedelja

Sosijedad - Eibar 1:1 (1:0)

/Barenčea 33 - Enrih 65/

Betis – Viljareal 1:1 (0:1)

/Ruibal 50 – Pau Tores 5/

Elče – Granada 0:1 (0:1)

/Luis Suarez 42/

Barselona – Levante 1:0 (0:0)

/Mesi 76/



tagovi

Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara