Fabio Vijeira (Foto: ©Reuters)
Fabio Vijeira (Foto: ©Reuters)

Evo i Arsenalove bombe: Stiže drugi najbolji paker Primeire za 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 17:18

Fabio Vijeira uskoro u Londonu

Pojačavaju se Mančester Siti, Liverpul i Totenhem, ali ne sedi ni Arsenal skrštenih ruku. Na angažmane Erlinga Halanda, Darvina Nunjeza i uskoro Iva Bisume, Tobdžije su odgovorile dovođenjem – Fabija Vijeire!

Portugalski Rekord piše da je londonski klub praktično sve već dogovorio sa Portom i 22-godišnji ofanzivni vezista uskoro bi mogao da se stavi na raspolaganje Mikelu Arteti. Umesto da aktivira klauzulu vrednu 50.000.000 evra, sportski direktor Arsenala Edu odlučio je da sedne za sto sa čelnicima portugalskog šampiona i izboksuje popust. I u tome je uspeo.

Izabrane vesti

Umesto pomenutih 50.000.000 evra, Tobdžije će odmah izdvojiti 35.000.000, dok će još 5.000.000 uplatiti na ime bonusa, a sam fudbaler dogovorio je petogodišnji ugovor sa ekipom koja je prošlu sezonu u Premijer ligi završila na petoj poziciji.

Vijeira je pre tri sezone igrao za B tim Porta, pre dve tek postepeno dobijao šansu u prvom timu, da bi ove sezone konačno dobio značajniju ulogu i sa šest pogodaka i 14 asistencija (drugi najbolji asistent Primeire) doprineo osvajanju titule. Portugalac igra na nekoliko pozicija u veznom redu - prirodna mu je ona iza špica - ali i na krilu, pa će Arteta njegovim dolaskom dobiti polivalentnog igrača koji može da odgovori brojnim ulogama.

Portugalski mediji pre mesec dana pisali da je Liverpul dogovorio sa Portom pravo preče kupovine na Fabija Vijeiru, isto ono što je uradio u slučaju Luisa Dijaza, ali teško da će se aktivirati nakon što je potrošio 75.000.000 evra na Darvina Nunjeza. Vijerija će navodno u narednih nekoliko sati doputovati u London kako bi zaključio transfer.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Fabio VijeiraArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara