Fabio Oliveira (Foto: ©AFP)
Fabio Oliveira (Foto: ©AFP)

Dijaz je bio pun pogodak i zato Liverpul ponovo posluje sa Portom

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 11:54

Redsi dogovorili pravo preče kupovine za Fabija Vijeiru, jedno od otkrovenja Primeire

Sezona u Premijer ligi bliži se kraju, i već sada svi novinari, stručni konsultanti uveliko sklapaju svoje timove sezone. Među njima nema mesta za Luisa Dijaza, ali u kategoriji “pojačanje” sezone jedan je od glavnih kandidata. I to ne kao najbolja kupovina zimskog prelaznog roka, kada je došao u Liverpul, već čitave ove takmičarske godine.

Ne toliko zbog samih brojki - jer Kolumbijac je na 24 utakmice u svim takmičenjima postigao šest golova i namestio još četiri – koliko zbog sposobnosti da svojim ulaskom u poptunosti promeni tok utakmice, što je najbolje pokazao u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Viljareala. Novonastali napadački trio Jirgena Klopa već je razbio, i čini se da je spreman da sledeće sezone uskoči u kopačke Mohameda Salaha ili Sadija Manea, ukoliko jedan od dvojice afričkih fudbalera odluči da napusti klub ovog leta. Kolumbijac je bio pun pogodak, i zato su u Liverpulu odlučili da ponovo pazare u Portu.

Izabrane vesti

Redsi su praktično već "kaparisali" Fabija Vijeiru kod novog šampiona Portugalije. Mediji na Ostrvu pišu da je uprava Liverpula pregovarala sa čelnicima Porta oko transfera 21-godišnjeg ofanzivnog veziste i dogovorila pravo preče kupovine. To znači da će Zmajevi obavestiti Redse ukoliko drugi klub pošalje ponudu za Vijeiru. Uostalom, na isti način su doveli i Dijaza, pošto su ih iz Porta informisali o ponudi Totenhema, nakon čega su se aktivirali i oteli Kolumbijca Sparsima ispred nosa.

Vijeira je jedno od otkrovenja sezone u Primeiri. Prošle sezone gotovo da nije igrao, šansu je uglavnom dobijao sa klupe, pa je na 28 utakmica postigao i namestio po jedan gol. Ove pak eksplozija, Vijeira je drugi paker prvenstva sa 14 nameštenih golova, a pride je šest puta pogađao protivničke mreže, što će reći da u Primeiri u proseku učestvuje u postizanju gola (bilo pogotkom ili asistencijom) na svakih 99,5 minuta.

Portugalac igra na više pozicija u ofanzivi, od plejmejkera, preko polušpica do desnog i levog krila, na kojem je provodio dosta vremena otkako je Dijaz napustio klub. Vijeira sa Portom ima ugovor do leta 2025. godine i u njemu navodno otkupnu klauzulu vrednu 15.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022LiverpulFabio Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara