©Reuters
©Reuters

Enrike se kuvao zbog Embapea, pa pobeseneo: Tri pitanja na istu temu, hoćemo i četvrto?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 01:39

Strateg Pari Sen Žermena uz remi (0:0) sa Monakom, u petak uveče imao i težih glavobolja

Očekivalo se da duel Pari Sen Žermena i Monaka privuče fudbalsku pažnju - i bilo je tako. Ipak, umesto borbe na terenu, razlog zbog kojeg fudbalski svet naširoko priča o prvom susretu 24. kola je situacija sa Kilijanom Embapeom.

Napadač koji je na izlaznim vratima kluba preko noći je od jednog od lidera ekipe postao rak rana i izbor problema. Izvestan rastanak sa Embapeom očigledno je uneo seme razdora među Parižane što je bilo primetno i u susretu sa nekadašnjim timom sjajnog centarfora.

Izabrane vesti

Činjenica da je centarfor kojeg ćemo od leta izvesno gledati u Real Madridu, zamenjen već na kraju prvog poluvremena utakmice sa Monakom, a da je potom, umesto da ostane na klupi, telefonirajući i uz osmeh otišao u ložu odakle je u društvu majke ispratio ostatak susreta, postala je glavna tema posle utakmice, te je dešavanja vezano za prvu zvezdu tima prokomentarisao i strateg Luis Enrike na konferenciji.

„Ovde je kao u sauni", bilo je prvo što je Enrike rekao na konferenciji posle utakmice, a i ne čudi što se preznojavao pred novinarima imajući u vidu da sedma sila pripremila rafal pitanja vezanih za Embapea:

„Odluka da ga zamenim na poluvremenu je bila 100% moja. Pre ili kasnije moraćemo da se naviknemo da igramo bez Kilijana Embapea. To je moja odluka i doneo sam je sa ciljem da uradim najbolje za tim“.

Insistiranje medija da govori o napadaču koji je na izlaznim vratima frustriralo je stratega koji je naglasio da je rukovodstvo kluba prava adresa za tu temu.

„Tri od tri - het-trik. Tri pitanja na istu temu. Hoćemo li ići na četiri?!", nervozno je odgovorio Enrike na treći pomen Embapea posle remija mirnih mreža protiv Monaka.

Transferi i kadrovske promene neminovni su u fudbalskom svetu, međutim neki rastanci su bolniji od drugih, a da je odluka prve zvezde PSŽ-a teško prihvaćena na Parku prinčeva osim ponašanja obe strane govore i izjave Luisa Enrikea koji je i pre utakmice između redova govorio o Embapeu istakavši da je uveren da će njegov tim biti bolji naredne godine.

"Ukoliko sve bude išlo po planu, ubeđen sam da ćemo imati mnogo bolji tim sledeće sezone nego ove. U svakom pogledu, ofanzivno, defanzivno, fizički, tehnički i taktički. Ne sumnjam ni najmanje u to", izjavio je tada Enrike.


tagovi

FrancuskaPari Sen ŽermenLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara