Enrike zamenio Embapea u poluvremenu, pa Francuz otišao kod mame na tribine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 22:51

Uprkos ranim izlascima dvojice napadača PSŽ izašao na kraj sa Monakom u gostima - 0:0

Na papiru derbi, na terenu i ne baš. Prva utakmica 24. kola Lige 1 privukla je veliku pažnju jer je reč o duelu Monaka i Pari Sen Žermena, međutim, iako je bilo nekoliko dobrih šansi na obe strane, golovi su izostali. Prvi put od 1. marta 2015. godine i 24 utakmice, ova dva tima odigrala su 0:0.

Doprineli su tome izlasci dvojice odličnih napadača gostujućeg sastava, Marka Asensija i Kilijana Embapea. Španac je zbog povrede lože zamenjen u 39. minutu, dok je Embape ostao na terenu do kraja prvog dela utakmice, iako se požalio na povredu posle jedne akcije pred golom rivala u kojoj je dobio udarac u nogu. Sa pauze se, međutim, vratio u trenerci, nasmejan i uz ovacije sa tribina, a umesto da se pridruži saigračima na klupi za rezerve otišao je u ložu u kojoj su sedeli njegova majka (i menadžerka) Fajza Lamari i prijatelji. Ostalo je nejasno da li je povređen ili je izveden odlukom trenera Luisa Enrikea.

Izabrane vesti

Svesni su u Pari Sen Žermenu da moraju da se prilagode životu bez Kilijana Embapea, koji će po svemu sudeći na leto u Real Madrid, ali sigurno nije bilo prijatno Luisu Enrikeu zbog ovakvog poteza francuskog golgetera. Niti će mu biti prijatno dok čeka lekarske izveštaje o povredi dvojcie napadača jer za četiri dana Parižane čeka revanš osmine finala Lige šampiona sa Real Sosijedadom u San Sebastijanu. Srećom po njih, u Španiju putuju sa prednošću 2:0.

Pokazala je ova utakmica da u Francuskoj PSŽ može da igra i u oslabljenom sastavu, ali Evropa je nešto drugo, mada Sosijedadova forma i nije baš za pohvalu. Plavo-beli imaju samo jednu pobedu u poslednjih osam mečeva.

Čak 11 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Brest omogućila su gostima da rasterećeno uđu u derbi sa velikim rivalom, pa se nisu previše zaletali na gol Radoslava Majeckog. Iako je PSŽ u prvom poluvremenu imao posed lopte 70 odsto, Monako je bio taj koji je ozbiljno pretio. U tri navrata na mukama je bio Đanluiđi Donaruma, ali je uspevao da izađe na kraj sa šutevima Monakovih igrača, dok ga je u 25. minutu pogledala sreća nakon što je Ben Jeder uspeo da zatrese mrežu. Ispostavilo se, iz milimetarskog ofsajda te pogodak nije priznat.

U drugom poluvremenu nastavio je Monako da se trudi, ali su i gosti zategli odbranu te nije bilo toliko uzbuđenja. Na drugoj strani umalo da Beraldo nakon kornera u 60. minutu pogotkom obeleži svoj prvi poziv u reprezentaciju Brazila. Lopta je, ipak, otišla preko prečke nakon šuta glavom.

Kada se sve sabere, domaćini imaju za čim da žale, kao i mnogo više razloga za nezadovoljstvo jer Nica ima priliku da ih pretekne na trećem mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona. Ali, da bi se izborili za mesto među najboljima u Evropi, moraće Kneževi da poprave rezultate na domaćem terenu. U poslednjih pet mečeva osvojili su samo dva boda pred svojim navijačima.

LIGA 1 - 24. KOLO

Petak

Monako - Pari Sen Žermen 0:0

Subota

17.00: (2,75) Rems (3,20) Lil (2,65)

21.00: (4,10) Klermon (3,50) Marselj (1,90)

Nedelja

13.00: (3,40) Tuluz (3,30) Nica (2,35)

15.00: (1,63) Brest (3,80) Avr (5,70)

15.00: (2,10) Monpelje (3,40) Strazbur (3,60)

15.00: (1,85) Nant (3,45) Mec (4,50)

17.00: (1,45) Ren (4,70) Lorijen (8,00)

20.45: Lion - Lens

**kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenMonakoLiga 1Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara