(©Starsport)
(©Starsport)

Energija koja obećava: Leković i Elšnik slavili uklizavanja kao golove, Silas silno motivisan

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.09.24. | 09:35

"Svi igrači su nam potrebni", jasan je Vladan Milojević

Rutinski je Crvena zvezda savladala Napredak sa 2:0 u osmom kolu Mozzart Bet Superlige i napravila uspešnu uvertiru za duel sa Benfikom idućeg četvrtka na startu Lige šampiona (18.45, stadion Rajko Mitić).

Imao je Vladan Milojević priliku da protiv Kruševljana vidi na delu novajlije Silasa i Radeta Krunića, kojima je ukazao poverenje od starta, kao i Nemanju Radonjića kog je uveo sa klupe pola sata pre kraja.

Izabrane vesti

Sva trojica ostavili su pozitivan utisak, a posebno afrički fudbaler koji je sarađivao sa Mirkom Ivanićem kao da imaju u nogama poveći broj zajedničkih utakmica. Svega 20 sekundi trebalo im je da kreiraju gol-šansu, ali je mladi Lazar Balević uspeo da odbrani. Imao je Silas nekoliko prilika da se upiše u strelce, navijala je publika da se to desi, ali će ipak morati da se strpi za debitantski pogodak u crvenoj-belom dresu. I pored velike želje krilni napadač iz Demokratske Republike Kongo pokazao je timski duh u situaciji sredinom drugog poluvremena, kada mu je u nameri da obiđe golmana Napretka malo pobegla lopta, pa je u situaciji u kojoj bi mnogi drugi napadači nastavili solo-akciju, on izabrao da doda Duarteu.

Sjajan je bio 17-godišnjak među stativama gostujućeg gola. Brzo posle Silasovog uvodnog šuta, osujetio je i Krunićev pokušaj sa distance, a kod Radonjićevog u finišu meča pomogli su mu Stefan Bukorac i stativa.

Svakako, iako se nisu upisali u strelce, sva trojica nagovestili su da bi mogli biti osveženje i značajna pojačanja za ekipu srpskog šampiona.

"Rade Krunić je poznat i kvalitetan igrač, takođe i veliki zvezdaš, što je jako bitno. Dolazi iz punog takmičarskog ritma, kao i Silas, dok Radonjića treba da dovedemo na pravi nivo. Radićemo to kroz utakmice. Sve u svemu, zadovoljan sam", izjavio je Vladan Milojević posle meča.

Energija sa kojom je Crvena zvezda ušla u duel protiv Napretka sigurno raduje navijače pred veliki okršaj sa Benfikom, a onda i Partizanom.

U prvih 15 minuta crveno-beli su delovali poput zmije koja davi plen, mada ne baš celim svojim telom jer je odbrana dvaput dozvolila rivalu da zapreti Omriju Glazeru. Oba puta po Seolovoj strani. Delovao je južnokorejski reprezentativac umorno od puta u Aziju i dva nastupa za svoju selekciju, tokom kojih je dobio i jak udarac u koleno, ali kako je vreme prolazilo dobijao je na sigurnosti i aktivirao se i u napadima svog tima, poput raspoloženog Ognjena Mimovića uz suprotnu aut-liniju. Dodatno samopouzdanje ulili su mu Stefan Leković i Vanja Drkušić, koji su sinoć prvi put igrali u tandemu. Kada su uhvatili ritam, poslednja linija Crvene zvezde postala je poput bedema za protivničke igrače. Pokazali su da u odsustvu Nasera Đige (odmarao) i kapitena Uroša Spajića (prehlada) mogu jednako dobro da odrade posao.

Drkušić je, uostalom, doveden iz Zenita da pojača konkurenciju među štoperima, a potencijal 20-godišnjeg Lekovića već mu je doneo pozajmicu u Viljareal prošle sezone (odigrao dva meča, bio standardan u B timu), dok je ovog leta htela da ga kupi Saragosa, međutim, iako je dogovor svih strana bio postignut, nije stigla da ga licencira za Segundu na vreme.

Sigurno da je mladi defanzivac bio razočaran zbog propuštene šanse da se vrati u Španiju, ali to nije bilo primetno na terenu u subotu uveče. Štaviše, u nekoliko navrata Leković je uspešna uklizavanja i oduzetu loptu proslavljao gestikulirajući kao da je dao gol. Isto je bilo sa Timijem Maksom Elšnikom prilikom dobrog starta u kaznenom prostoru tokom prvog poluvremena.

Takva energija kod igrača i motivisanost mogu samo da prijaju Vladanu Milojeviću kada sa klupe gleda dešavanja na terenu.

"Kod mene su svi standardni igrači. Imamo veliki roster, svi dobro rade, dobro treniraju, imaćemo mnogo utakmica do decembra i svi su nam potrebni. Treba sve uklopiti, ali ne plašim se", rekao je Zvezdin trener.

Imaće Crvena zvezda u četvrtak i jedan jako značajan faktor na svojoj strani, a to će biti pune tribine. Dobro je poznato kakvu atmosferu umeju da stvore navijači crveno-belih na važnim utakmicama.

"Voleo bih da Marakana bude puna, da nam daju energiju i da svi uživamo. Približava se utakmica sa Benfikom, mušema će da se zatrese, a tada nije lako. Imamo igrače koji su to gledali na TV, a sad će imati priliku da igraju protiv najboljih igrača Evrope i to je jako velika čast", konstatovao je Milojević.

Protiv Napretka je na stadionu Rajko Mitić bilo oko 10.000 gledalaca, što je bilo dovoljno ekipi da furiozno uđe u utakmicu i od prvog minuta krene da ređa šanse. Protiv Benfike će ih biti četiri, ako ne i pet puta više...


tagovi

FK Crvena zvezdaVladan MilojevićStefan LekovićTimi Maks ElšnikSilas Mvumpa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara