Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)
Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)

Generalna proba uspešna, na redu je Benfika: Zvezda može da računa na Silasa i Krunića

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.09.24. | 21:44

Milojević odmah bacio u vatru dvojicu novajlija, a Radonjića uveo sa klupe, ali je i protiv Napretka glavnu reč imao Mirko Ivanić - 2:0

Liga šampiona kuca na vrata, ali pre nego što otvori kapije Marakane i izađe na scenu zajedno sa gostima iz Lisabona, Crvena zvezda je imala generalnu probu protiv Napretka. I, uspešno ju je odradila, savladavši Kruševljane sa 2:0 (1:0).

U dobrom raspoloženju dočekaće crveno-beli Benfiku u četvrtak prvenstveno zahvaljujući golovima Bruna Duartea iz penala u 28. minutu i Mirka Ivanića posle kornera u 48, ali i zbog obećavajućih partija novih igrača Silasa Mvumpe i Radeta Krunića. I jedan i drugi dobili su poverenje Vladana Milojevića od starta i umalo već u uvodnim minutima odužili se golovima. Vidno je bilo da su motivisani da se dokažu, Afrikanac je uspeo i da iznudi jedanaesterac posle sjajnog duplog pasa sa Mirkom Ivanićem i igranja rukom Jovana Marinkovića, dok je Krunić solidno delovao u tandemu centralnih veznih sa Elšnikom, ali je evidentno da mu nedostaje takmičarskog ritma zbog male minutaže koju je imao u Fenerbahčeu na početku sezone. Verovatno zbog toga ga je Milojević ostavio na terenu ceo meč, dok je Silasa zamenio pola sata pre kraja uvođenjem Nemanje Radonjića.

Izabrane vesti

Aplauzom oko 10.000 gledalaca dočekan je povratnik među crveno-bele. Jedan od prvih poteza bilo mu je ostavljanje lopte petom za Ivanića, imao je i dobru šansu za gol u finišu meča, ali je pogodio stativu.

Pre nego što je izašao sa terena, Silas je imao nekoliko prilika da se upiše u strelce na debiju za Crvenu zvezdu. Prvu ni 20 sekundi po početku utakmice, kada mu je Ivanić poslao sjajnu loptu u prostor, ali je šut doskorašnjeg kriča Štutgarta odbranio 17-godišnji Lazar Balević. Odličan je bio mladi golman i na udarac Radeta Krunića svega tri minuta kasnije, a sa pet odbrana samo u prvom poluvremenu najzaslužniji je što domaćini nisu otišli na odmor sa ubedljivijom prednošću.

Nemoćan je, ipak, bio Balević na udarac Duartea sa bele tačke. Bio je to peti gol Brazilca, čime se prestigao Šerifa Endijajea i postao najbolji strelac tima, a izjednačio se sa Aleksandrom Kahvićem na tabeli golgetera Mozzart Bet Superlige, s tim da je napadač iz Teslića opremu OFK Beograda nedavno zamenio Ulmovom i u nastavku sezone igraće u Cvajti.

Sadržajno prvo poluvreme videli smo na obe strane terena. Iako više defanzivno nastrojen, Napredak je imao dve dobre šanse preko Dušana Stojiljkovića i Mihajla Petkovića, ali je povratnik na gol Crvene zvezde Omri Glazer ostao nesavladan.

Bolju igru od rivala crveno-beli krunisali su drugim golom brzo po povratku sa odmora, kada je posle centaršuta Elšnika iz kornera lopta nekako prošla do druge stative, gde ju je sačekao Mirko Ivanić.

Sa kapitenskom trakom oko ruke zbog odsustva Uroša Spajića (nije ga bilo u protokolu za ovu utakmicu) iskusni vezista još jednom je pokazao da je on komandant ovog tima. Bio je učesnik većine akcija iz kojih su crveno-beli pretili gostima, a Vladana Milojevića može da raduje odlična saradnja sa novajlijom Silasom.

Da su Piter Olajinka i Šerif Endijaje u nekoliko situacija pred Napretkovim golom bili snalažljiviji, bila bi pobeda Crvene zvezde i ubedljivija. Ovako, može se reći da je posao rutinski odrađen. Igrači se nisu previše umorili, niti nervirali, s obzirom na to da su golovi postignuti na vreme da ne bude neizvesnosti i drame.

Sada mogu u miru da se pripremaju za četvrtak i veliku utakmicu sa Benfikom.

MOZZART BET SUPERLIGA - OSMO KOLO

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:0 (1:0)

/Duarte 28 pen, Ivanić 48/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: Oko 10.000. Sudija: Pavle Ilić

Crveni karton: Uroš Ignjatović (Napredak) u 83. minutu

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 6 - Mimović 6,5, Leković 6,5, Drkušić 6, Seol 6 - Elšnik 7 (63. Dalsio 6), Krunić 6,5 - Olajinka 6,5 (78. Ilić -), Ivanić 7,5 (86. Maksimović -), Silas 7 (63. Radonjić 6) - Duarte 7 (63. Endijaje 6).

NAPREDAK (5-4-1): Balević 6,5 - Ignjatović 5,5, Marinković 5,5, Ostojić 5,5, Bukorac 6, Vukajlović 6 (66. Ćirković 6) - Stoiljković 6 (58. Obradović 6), Krstić 5,5, Toševski 5,5 (66. Marjanović 6), Karaklajić 5,5 - Petković 6 (78. Čubra -).

Igrač utakmice: Mirko Ivanić (Crvena zvezda) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

/Duarte 29 penal, Ivanić 47/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Pejović 48 penal, 55 penal - Evandro 11/

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno DuarteSilas MvumpaMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara