Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Embape i Real - čeka se samo objava: Biće najplaćeniji igrač Blankosa, ni blizu kao u Parizu

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 03:24

Zvanična potvrda očekuje se tokom sedmice

Real Madrid je po 15. put zagospodario fudbalskom Evropom i dan posle osvajanja nove krune u Londonu upriličena je slavljenička zabava na kojoj je bilo mnogo emocija. Toni Kros i Naćo Fernandez oprostili su se od Blankosa, Luka Modrić je potvrdio da ostaje još godinu dana, Džud Belingem dao je svoj prvi intervju na tečnom španskom, dok je Karlo Anćeloti doveo mladog Ardu Gulera u pomalo neprijatnu situaciju, da se obrati navijačima Reala iako je njegova uloga u osvajanju Ušatog pehara bila u formi podrške koju je saigračima davao sa klupe i sa tribina...

Sve će se ovo već u ponedeljak lane zvati, jer se svi okreću budućnosti i iščekivanju transfera Kilijana Embapea koji se predugo krčkao na relaciji Madrid - Pariz. Posle konačne odluke francuskog asa da napusti Pariz ovog leta, više nema nikakve prepreke na putu ka realizaciji potpisa, a po saznanjima italijanskog insajdera Fabricija Romana, ugovor je parafiran, zapečaćen i deponovan, pa je tako ostalo samo još da Kraljevski klub zvanično objavi da je posao završen.

Izabrane vesti

Potvrda od strane najvećeg kluba svetskog fudbala očekuje se tokom sedmice pred nama, možda već utorak ili sredu, čime će definitivno otpočeti Embapeova avantura u glavnom gradu Španije. On je trenutno sa reprezentacijom Francuske, na pripremama za predstojeći Euro, tako da je očekivano da će predstavljanje najnovijeg pojačanja Blankosa ipak biti zakazano tek pošto se Evropsko prvenstvo završi, kako mu se ne bi remetio mir i fokus pred veliko takmičenje.

Uz informaciju da je Embape praktično novi fudbaler Real Madrida, italijanski transfer guru donosi i finansijske detalje celog posla. Embape će sa neto platom od 20.000.000 evra biti najplaćeniji u Real Madridu, no to neće biti ni blizu onoga što je zarađivao u Parizu. Tamo je dobijao 72.000.000 evra bruto, odnosno oko 30.000.000 evra neto platu, što će reći da će za trećinu manje biti plaćen na godišnjem nivou u Madridu. Naravno, razliku će moći da pokriju bonusi za individualne i timske uspehe...

Kada je obnavljao ugovor sa PSŽ-om dobio je bonus za potpis u visini od 180.000.000 evra, plus lojalti bonus od 70.000.000 evra kojeg se odrekao kako bi dobio čiste papire za prelazak u Real Madrid. Embape će za potpis i najvećem klubu na svetu dobiti nešto manje od 50.000.000 evra. Dakle, ne 100.000.000 ili 120.000.000 evra, kako se ranije spekulisalo.

Mnogi se sada pitaju koji će broj Kilijan Embape nositi u Real Madridu. Pošto Luka Modrić ostaje još jednu sezonu, 'desetka' je zauzeta. Osim ako Hrvat ne bude rešio da se odrekne svog broja u korist Francuza? Vinisijus Žunior nosi 'sedmicu', dok je 'devetka' trenutno bez vlasnika, mada je navodno obećana mladoj brazilskoj nadi Endriku.

Svi jedva čekaju da se ova saga konačno završi...


tagovi

Kilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2024Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara