Oproštaj fudbalskog genija od Madrida (©Reuters)
Oproštaj fudbalskog genija od Madrida (©Reuters)

Emotivne scene u Madridu: Bernabeu molio Krosa da ostane uz ovacije za pamćenje

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.06.24. | 01:49

Nemac se zahvalio na željama, ali je ipak odlučio da preda baklju mlađima od sebe. I Modriću, koji ostaje i naredne sezone

Madrid i cela fudbalska Evropa ponovo su obojeni u kraljevsko belo! Real Madrid se vratio iz Londona sa peharom namenjenom osvajaču Lige šampiona čime je kompletirao triplu krunu uz Primeru i Superkup Španije, a na ulicama glavnog grada Španije priređena je slavljenička fešta koja se kasnije preselila na stadion Santjago Bernabeu. A tamo - romantične poruke navijača Toniju Krosu!

Nemački vezista doživeo je da se na najlepši način oprosti od dresa Blankosa, sa Ušatim peharom u rukama. Pred njim je ostao još samo Euro u Nemačkoj posle čega će okačiti kopačke o klin i reći zbogom fudbalu.

Izabrane vesti

Upravo to su navijači madridskog velikana pokušali da preduprede emotivnim porukama Krosu da ipak razmisli još jednom i možda odloži penziju za neko drugo vreme... No, nije se dao. Dobio je ovacije kakve dosad nisu zabeležene u Madridu, a ni gromoglasne poruke sa tribina ga nisu poljuljale da možda u naletu emocija kaže da se ipak predomislio...

"Pre svega, hvala vam na svemu. Na nezaboravnom oproštaju sa ovog stadiona. Hvala vam za deset prelepih godina. Nezaboravnih. Mogu samo da budem zahvalan zbog svega. Napred Madrid, volim vas sve", glasio je Krosov odgovor dok su mu oči zasuzile, svestan da je ovo za njega bio poslednji ples u Realu...

Kros je pre fešte na stadionu govorio pred hiljadama pristalica Reala iz klupskog autobusa i rekao: "Moj dres sa brojem '8' biće odsad slobodan. Šta mislite, kome sam ga namenio", pitao je Nemac, na šta su svi uzviknuli: "Fede, Fede". Kako stvari stoje, Krosov naslednik u Realu biće Federiko Valverde. Zamislite samo, kakav momenat za urugvajskog vezistu i kakav gest njegovog idola...

Svoje poslednje zbogom kao igrač Reala rekao je i kapitena Naćo. Izašao je na centar igrališta, podigao trofej u vazduh i pozdravio prepun Santjago Bernabeu, pre nego što se zahvalio svima na podršci u još jednoj spektakularnoj sezoni. Za Španca je ovo takođe bila poslednja godina u belom dresu, Real Madrid će od naredne jeseni imati novog kapitena.

Možda to bude Luka Modrić koji je večeras stavio tačku na sve spekulacije o odlasku iz Madrida i javno poručio da ostaje još godinu dana! Čovek koji će u septembru napuniti 39 godina i dalje je neizostavan šraf u igri madridskog kluba, a kako bi se delimično kompenzovao odlazak nešto mlađeg Tonija Krosa u penziju, Blankosi su uradili sve što je bilo potrebno kako i drugi stub veznog reda ne bi otišao u isto vreme.

Mada je takav rasplet mogao da se nasluti i posle finala...

"Kakva radost za mene, da ponovo budem pred vama. Hvala vam na svemu i podršci koju nam dajete godinama. Ovaj trofej je vaš, koliko i naš. Vidimo se sledeće sezone, hala Madrid", poručio je Modrić i nedvosmisleno stavio do znanja da ostaje.

Njegov ostanak potvrdio je i prvi čovek kluba Florentino Perez. Hrvatski vezista je ove sezone nastupao u 32 ligaške utakmice sa učinkom od dva gola i šest asistencija, a vezao je još 11 mečeva u Ligi šampiona.

"Real Madrid je još jednom pokorio srca miliona navijača sširom sveta. Još jedan trofej Lige šampiona doveo je navijače do neizmerne radosti. Igrači su dali sve u meču koji je bio jako težak. Čestitam i Borusiji, našem velikom rivalu, igračima, stručnom štabu i upravi... Dortmund je prijateljski klub i pokazao je svoju vrednost u Londonu", rekao je Perez i dodao:

"Povrede su bile prepreka koju je ova grupa momaka uspela da pređe. Svi sada gledamo u legende Real Madrida i svetskog fudbala. Dragi igrači, želim da znate da nam dajete neizmernu radost koju nikada nećemo da zaboravimo. Neki od vas su dostigli čuvenog Paka Henta sa šest evropskih trofeja. Naćo, Dani Karvahal, Luka Modrić. Želim posebno da se zahvalim Toniju Krosu. Hvala ti za izvrstan fudbal i primereno ponašanje u svakom trenutku tokom svih ovih godina".

Real Madrid je 15. put šampion Evrope! Kako to moćno zvuči.


tagovi

Toni KrosLuka ModrićFlorentino PeresNaćo FernandezReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara