(©MN Press)
(©MN Press)

Duel sa IMT-om mogao bi da ima istorijski značaj za Jedinstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 10:31

Debitant iz Uba još čeka prvu superligašku pobedu

(Od dopisnika Mozzart Sporta sa Uba)

Posle prvog osvojenog boda, kada su na gostovanju u Bačkoj Palanci remizirali sa Tekstilcem (1:1), fudbaleri Jedinstva su na neki način ispisali još jedno poglavlje u klupskoj istoriji. Međutim, debitant u Mozzart bet Supeligi Srbije, još čeka na prvu radost na elitnoj sceni.

Izabrane vesti

Iz tog razloga, naredna utamica sa IMT, mogla bi na da ima i istorijski značaj, uz onaj kada je reč o osvajanju bodova.

U prethodnih pet kola, sastav iz srca Tamnave ima mršav učinak, pa je osim pomentog remija sa Odžačanima, nanizao četiri poraza: Crvena zvezda (0:4), Partizan (0:4), Mladost (1:2) i Železničar (0:1). Ni realizacija nije nešto čime bi novajlija na superligaškoj sceni mogao da se pohvali. Crveno-beli su postigli samo dva gola.

Poznato je da je pred gostovanje Teksticu došlo i do promene u stručnom štabu, pa je Ivana Radovanovića, na klupi nasledio Miloš Obradović.I upravo sa novim trenerom usledilo je osvajanje boda prvenca.

"Bod koji sm osvojili na gostovanju, verujem da će da bude samo uvod u ono to nas očekuje u narednim utakmicama. Remi nam znači, pre svega na psihološkom planu i očekujemo da nam ulije novu energiju", pričao je posle meča sa Tekstilcem Miloš Obradović, povratnik na klupu Jedinstva.

U istom trenutku pažnja je usmerena na duel sa "traktoristima" sa Novog Beograda. Kako ni IMT nije blistao u uvodu novog šampionata,jasno je da se očekuje duel timova koji su gladni uspeha. U ovom moment, to je na neki način i derbi začelja, kada je reč o mečevima 6. kola Mozzart bet Superlige Srbije.

"IMT je ekipa koja zaslužuje poštovanje. Reč je o mladom sastavu koji neguje napadačku igru i gledano sa te strane, jasno je da nas očekuje izuzetno težak ispit. Opet, mi imamo svoju računicu, jer želimo da osvajamo bodove, da iskoristimo činjenicu da igramo pred našim navijačima", jasan je Obradvić.

Obradović nije želeo da otkriva karte, kada je reč o starterima za predstojećih 90 minuga, ali je za očekivati da će priliku da dobije manje-više tim koji je igrao i na prethodnoj utakmici.

Kada je reč o upskom superligašu, velika je verovatnoća, da će se period do kraja prelaznog roka (13.septembar), iskoristiti za angažovanje nekoliko novih igrača.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

19.00 (2,85) Tekstilac (3,35) Novi Pazar (2,50)

21.00 (2,90) Jedinstvo (3,25) IMT (2,50)

21.00 (2,20) Radnički Niš (3,35) Železničar (3,35)

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC

Piše: Miloje Radičević


tagovi

Jedinstvo UbIMTMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara