Sebastijan Rudi
Sebastijan Rudi

Dogovoreno: Rudi se vraća kući

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.07.19. | 16:35

Hofenhajm posle dve godine ponovo doveo nekadašnjeg kapitena

Sebastijan Rudi je svojevremeno procvetao i afirmisao se baš u dresu Hofenhajma. Iskusni vezista je kao prvotimac ovog tima posle sedam sjajnih sezona (212 utakmica) postao standaradan i u dresu seniorske reprezentacije Nemačke, ali je potom platio ceh odlasku na veliku scenu.

Transferi u Bajern (za džabe), zatim i u Šalke (16.000.000 evra), ispostavili su se kao poptuni promašaji, ali posle dve godine nazire se svetlo na kraju tunela za ipak kvalitetnog 29-godišnjeg vezistu. Naime, prema informacijama iz Nemačke od Bilda i SportBilda, Rudi se složio sa predlogom da se vrati u Hofenhajm i odmeni Kerema Demirbaja i Nadima Amirija, koji su otišli u Bajer iz Leverkuzena.

Izabrane vesti

Mnogo je razloga za ovaj transfer, a najosnovniji je to što Rudi nije zanimljiv ni novom treneru Šalkea Dejvidu Vagneru. Klopov kum više veruje Maskarelu i Stambuliju, pa ne želi da ima u timu nezadovoljnog igrača sredine terena. Nemački vezista ima sa Šalkeom ugovor do 2022. godine, ali su se klubovi sporazumeli oko jednogodišnje pozajmice posle koje će Hofenhajm moći da ga otkupi.

Na povratku Rudija insistira i novi trener Hofenhajma Alfred Šreder koji je sarađivao sa njim u prethodnom mandatu dok je asistirao Julijanu Nagelsmanu, a tada se iskusni vezista kao vođa i kapiten nametnuo sjajnim izvođenjem prekida i bio jedan od najjačih aduta u sjajnom timu.

Pred Rudijem je nova šansa, a ako uspe da se pronađe na staroj adresi novi Hofenhajm neće imati razloga za strah.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara