Stanislav Čerčesov (@MN Press)
Stanislav Čerčesov (@MN Press)

Čerčesov: Nismo smeli Zvezdi da ostavimo toliko prostora, znali smo da su bolji u ofanzivi nego u defanzivi

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 21:28

„Moje je da pripremim ekipu. Nije ni prvi ni poslednji poraz. Treba ovo da analiziramo i idemo dalje“, poručio iskusni strateg

Šef stuke Ferencvaroša Stanislav Čerčesov, naravno, nije bio zadovoljan večerašnjim izdanjem svoje ekipe na stadionu Rajko Mitić.

Mađarski šampion je posle dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope poražen u Beogradu od Crvene zvezde (1:4), pa više nije u idealnoj situaciji kada je u pitanju plasman u nokaut fazu drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

"To je sve fudbal, zasluženo smo izgubili. Do prvog gola smo bili u dobroj situaciji, malo nas je penal poremetio. Moramo ovo da analiziramo i idemo dalje. Ako gledamo današnju utakmicu, svaka tačka bi trebalo da se ponovi“, rekao je Čerčesov.

Crvena zvezda je uspela da osujeti opasne nalete gostiju, koje je uspela da nadigra u svim segmentima igre. Posle gola iz jedanaesterca, ekipi Miloša Milojevića su se širom otvorila vrata pobede, što je iskoristila efektnim golovima Mitrovića, Kataija i Kange.

"Potpuno smo stali na 0:1, morali smo da se podignemo, ali smo stali. Morali smo timski da igramo. Zvezda me nije iznenadila, mnogo su bolji u ofanzivi nego u defanzivi. Nismo smeli da im ostavimo toliko prostora“.

Crvena zvezda je bila nošena velikom podrškom publike, a i Ferencvaroš je imao podršku 2.000 prilično bučnih pristalica. Za sedam dana u Budimpešti će ih biti 20.000.

"Danas su navijači bili bolji od nas na terenu. Čekamo Debrecin predstojećeg vikenda, gde će takođe biti 20.000 navijača. To će biti prilika da se svi zajedno pripremimo za ono što nas očekuje narednog četvrtka“.

Čerčesov je od javnosti u Mađarskoj zatražio pozitivniji pristup trenutnoj situaciji.

"Moje je da pripremim ekipu. Nije ni prvi ni poslednji poraz. Treba ovo da analiziramo i idemo dalje“, zaključio je iskusni strateg.


tagovi

Stanislav ČerčesovFerencvaroš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara