Poslednja “devetka“ Čelsija – Romelu Lukaku (©AFP)
Poslednja “devetka“ Čelsija – Romelu Lukaku (©AFP)

Čelsijevu “devetku“ niko neće: Sujeverje igrača pretvorilo se u veru da je broj uklet

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.08.22. | 00:34

Tomas Tuhel otkrio zanimljiv detalj iz svlačionice...

Čelsi u novu sezonu i gostovanje Evertonu na Gudison Parku ulazi bez klasičnog špica. Povratkom u Inter na jednogodišnju pozajmicu Romelu Lukaku je za sobom ostavio upražnjeno mesto koje još niko nije popunio, a kao prinudno rešenje veći teret na svojim leđima imaće Rahim Sterling koji je i kod Pepa Gvardiole igrao kao najistureniji.

Sa odlaskom Lukakua produžila se lista vrhunskih špiceva koji nisu uspeli na Stamford Bridžu. Pre snažnog Belgijanca tu su se našli Fernando Tores, Alvaro Morata, Ernan Krespo, Gonzalo Iguain, Radamel Falkao... Zajedničko svima njima je to što su tokom boravka na Stamford Bridžu nosili dres sa brojem “9“.

Izabrane vesti

Nešto više od tri sedmice pre kraja prelaznog roka Čelsi je i dalje u potrazi za napadačem po ukusu Tomasa Tuhela. Taj igrač je Pjer Emerik Obamejan koga Ćavi zasad ne pušta da se vrati u London.

Subota, 18.30: (6,25) Everton (3,80) Čelsi (1,65)

Najavljujući premijeru sa Evertonom, Tuhel se dotakao pitanja zašto je “devetka“ i dalje slobodna, odnosno da li se namerno čuva za eventualno pojačanje do kraja leta? Zanimljivo, Nemac je otkrio da to nije slučaj, već da niko iz sadašnje postave ne želi da uzme taj broj jer posle Lukakuovog sunovrata postoji verovanje da je isti – uklet!

“Broj je uklet, tako mi kažu igrači. Nismo ostavili taj broj zbog nekog novog, za nekog ko igra na toj poziciji, nije taktička stvar“, priča Tuhel i nastavlja:

“U svlačionici jednostavno ne potoji potražnja za dresom sa brojem ’9’. Iznenadilo me je da niko u timu ne želi ovaj dres, iako je tradicionalno u fudbalu potražnja velika. Niko ne želi ni da mu se približi. Svi koji su u klubu duže od mene kažu mi da je to zbog svih prethodnika koji su nosili ’devetku’ nisu postizali golove. Zato sada imamo ovu situaciju“.

Najuticajniji špicevi u eri Romana Abramoviča bili su Didije Drogba i Dijego Kosta, a nosili su “11“ i “19“. Tami Abraham je tokom dve sezone u Čelsiju postigao 21 gol kao “devetka“, ali je prodat Romi. Rahim Sterling nikada u karijeri nije nosio taj broj na leđima, pa nije hteo to da menja ni sada i zadržao se na “17“. Kai Haverc je ostao veran svom broju “29“, dok je Timo Verner i dalje “11“.

“Lično sam malo sujeveran, tako da mogu da razumem igrače zašto niko ne želi ’devetku’. Tako je, kako je. Svakako, imam velika očekivanja od Rahima koji bi trebalo mnogo da nam pomogne. Svakako, moramo da uradimo više kako bismo stvorili veći broj šansi i postizali golove“, poručio je Tuhel.

Pored špica, Čelsi radi na još nekoliko transfera. Pre svega pokušava da ubedi Lester da pusti Veslija Fofanu, ali i Barselonu da proda Frenkija de Jonga. Ogromnu prašinu podigla je kupovina Marka Kukurelje iz Brajtona za 73.000.000 evra sa bonusima. Tuhel je zadovoljan poslom i, zanimljivo, vidi ga kao štopera u novom timu, mada je realnije da igra više na svojoj prirodnoj poziciji na levom boku...

“Aspilikueta i Čaloba igraju na istoj poziciji u odbrani sa tri štopera, Kukurelja pokriva poziciju levo u tom trilingu, kao i Kulibali, a imamo i Silvu koji, nažalost, nije više tako mlad. Možda dovedemo još jednog štopera, možda i nećemo, videćemo“.


tagovi

Romelu LukakuTomas TuhelČelsiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara