Ijan Matsen (©Reuters)
Ijan Matsen (©Reuters)

Čelsi izgubio kompas i odrekao se talentovanog levog beka

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 19:44

Neverovatna odluka na Stamford Bridžu i to zbog 40.000.000 evra

Svašta se na Stamford Bridžu izdešavalo otkako su uzde kluba preuzeli Bedad Egbali i Tod Boli, a mahom sve odluke koje su donosili vodeći ljudi Čelsija bile su pogrešne. To se potvrdilo i u slučaju Ijana Matsena koga se Čelsi odrekao za siću, zbog 'staklenog' Bena Čilvela i Marka Kukurelje koji je neke utakmice igrao čak i kao defanzivni vezni.

Kako je javio novinar Dejvid Ornštajn sa Atletika, klub iz Zapadnog Londona dogovorio je transfer Ijana Matsena u Aston Vilu za nešto više od 40.000.000 evra. To čak i nije mnogo para, ako se uzme u obzir da je u pitanju momak od 22 godine koji je odigrao jako dobro na pozajmici u Dortmundu i bio finalista Lige šampiona.

Izabrane vesti

Dortmund je pokušao da otkupi Matsena, ali dve strane nisu mogle da se nađu oko visine obeštećenja. Na Vestfalenu su pokušali da izdejstvuju smanjenje obeštećenja, pošto je u ugovoru postojala klauzula na 40.000.000 evra, u Čelsiju na to nisu pristali i Aston Vila se pojavila da brzinski otme beka nemačkom klubu.

Matsen je bio velika želja Unaja Emerija koji pravi velike planove za učešće u Ligi šampiona, a pozicija levog beka bila mu je jedna od prioritetnih za letnji prelazni rok. Sada ostaje da se Aston Vila i igrač dogovore oko finansijskih detalja, ali navodno ne bi trebalo da bude problema u realizaciji transfera.

Holandski bek je imao ugovor sa Čelsijem do juna 2026. godine, a u Dortmundu je bio jedan od glavnih fudbalera u sistemu Edina Terzića. Zanimljivo, selektor Holandije Ronald Kuman ga prvobitno nije stavio na spisak od 26 igrača za Euro, ali ga je onda pozvao naknado posle povreda Tena Kopmejnersa i Frenkija de Jonga.

U Čelsiju očigledno nisu videli budućnost za njega što je gotovo šokantno uzimajući u obzir rotaciju na levom boku. Ben Čilvel već dve godine ima velikih problema sa povredama i više je van terena, nego što igra, dok se Mark Kukurelja nije pokazao kao pojačanje od 60.000.000 evra. Još manje logike ima ovaj posao, jer su na Stamford Bridžu rekli da nemaju potrebu da prodaju igrače zbog 'peglanja' knjiga za finansijski fer-plej. Prodaja Matsena pokazuje drugačije.

Doduše, Holanđanin nije bio u planovima trenera Čelsija ni kada je bio tu. Odigrao je svega 16 utakmica, samo tri kao starter i od toga jednu u Premijer ligi.


tagovi

ČelsiAston VilaIan MatsenLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara