Zvanično: Enco Mareska na klupi Čelsija

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 16:25

Plavci potvrdili novog trenera

Od 1. jula 2024. trener Čelsija biće Enco Mareska. Ugovor je potpisan na pet godina, uz opciju produžetka na još jednu. Time su Plavci pokazali da imaju velika očekivanja od 44-godišnjeg stratega, šestog na klupi londonskog kluba u poslednje dve godine.

Minulu sezonu Mareska je proveo vodeći Lester do ekspresnog povratka u Premijer ligu, a pre toga je kratko sedeo na klupi Parme. Veći deo dosadašnje trenerske karijere bivši vezista Juventusa, Sevilje, Olimpijakosa, Fjorentine... proveo je radeći kao pomoćnik Pepa Gvardiole i sa B timom Mančester Sitija. U sezoni za nama pokazao je veliki potencijal, pa otud i poziv Čelsija.

Izabrane vesti

"On je veoma nadaren trener i lider za kog smo uvereni da će ispuniti našu viziju i takmičarske ciljeve", saopštilo je rukovodstvo engleskog kluba nakon potpisivanja ugovora.

Pominjali su se i razni drugi kandidati za klupu Plavaca (Roberto De Zerbi, Kiran Mekena, Tomas Frank), ali pojedini engleski mediji tvrde da je Mareska od starta bio prva želja.

"Postati deo Čelsija, jednog od najvećih klubova na svetu, je san za svakog trenera. Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i radujem se što ću raditi sa talentovanom grupom igrača i trenera na razvoju ekipe koja će pokušati da nastavi klupsku tradiciju uspeha", izjavio je Mareska.

Italijan će debitovati tokom Čelsijeve turneje po Sjedinjenim Američkim Državama, gde će mu prve utakmice biti protiv Vreksama (24. jul), Seltika (27. jul) i Klub Amerike (31. jul), a potom na red dolaze jače provere - Mančester Siti i Real Madrid.


tagovi

ČelsiEnco Mareska

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara