Fudbaleri Bajerna (©Reuters)
Fudbaleri Bajerna (©Reuters)

Brisan prostor pred Bajernom

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 12:45

Bavarcima predstoji laganiji raspored u narednih 10 kola, posle čega bi mogli da steknu osetniju prednost na vrhu

Lajpcig je prenoćio na vrhu Bundeslige, Bajernu se to ne sviđa. "Večiti prvak" Nemačke večeras igra meč 14. kola nacionalnog šampionata u kome želi da se vrati na čelo. I tako bi, izvesno, trebalo i da bude. Prvi rival Bavaraca u 2021. je skromni Majnc, član neželjenog društva kome preti automatsko ispadanje (18.00).

Prethodna godina bila je slavna za Bajern, koji je osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i nemački kup, dakle Tripletu, ali Hansi Flik neće dozvoliti svojim igračima da zaspu na lovorikama. Njegova ekipa završila je 2020. u velikom stilu, kada je zahvaljujući Robertu Levandovskom srušila do tada nepobedivi Leverkuzen sa 2:1.

Izabrane vesti

Patrik Šik je doveo Bajer u rano vođstvo sjajnim volejem iskosa, posle lepo odrađenog kratkog kornera, ali Levandovski je nasrnuo na grešku Lukasa Radeckog i klimnuo glavom na drugoj stativi i izjednačio do poluvremena. U nastavku dve strane golman Farmaceuta se iskupio dobrim obranama Gnabriju i Musijali, ali od Poljaka odbrane nema. Levandovski je pokazao zašto je nesumnjivo bio najbolji igrač sveta u godini za nama, zapečativši pobedu pošto je Džonatan Ta nepažljivo izgubio loptu u svojoj defanzivnoj trećini.

S obzirom na to da se nijedan od sledećih 10 protivnika Bajerna trenutno ne nalazi među prvih sedam mesta na tabeli, Flik će imati priliku da stvori vidljiviji jaz na vrhu tabele u naporima da klub osvoji devetu uzastopnu titulu u ligi.

U međuvremenu, Majnc je slavio u samo jednoj od uvodnih 13 utakmica ove sezone, i tik je iznad fenjeraša sa pet bodova manje od zone sigurnosti. Pošto je već otpustio trenera Ahima Bajerlorcera krajem septembra, karnevalski klub je u prethodnom periodu predvodio Jan-Moric Lihte, ali kako ni on nije uspeo da stabilizuje ekipu i donese bolje rezultate na kormilo ekipe, privemeno je trenutno bivši strateg Hadersfilda Jan Zivert.

Sve nade Majnca zavisiće od toga da li će Žan-Filip Mateta nastaviti svoju sjajnu golgetersku formu. Francuz je postigao sedam ligaških golova u 12 startova ove sezone, a više se očekuje od najboljeg strelca ekipe prošle sezone Roberta Kuaisona.

Bajern je pre zimske pauze dočekao povratnike Alfonsa Dejvisa i Jozuu Kimiha, dok bi Leon Gorecka takođe trebalo da se vrati posle oporavka od povrede mišića, zbog koje je veznjak propustio nekoliko utakmica. Havi Martinez i Zirkze verovatno neće nastupiti zbog povrede, ali sve ovo ukazuje da Flik nema mnogo kadrovskih problema.

Sa druge strane, Kuaison i Mateta će verovatno činiti navalni deo Majnca protiv branioca titule, pri čemu će bivši šef Terijera verovatno primeniti strategiju kontranapada na visoku odbrambenu liniju Bajerna.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Subota

Bilefeld – Menhengladbah 0:1 (0:0)

/Embolo 58/

Ajntraht – Leverkuzen 2:1 (1:1)

/Junes 22, Tapsoba 54 ag – Amiri 10/

Keln – Augzburg 0:1 (0:0)

/Ijago 77/

Hofenhajm – Frajburg 1:3 (0:3)

/Bebu 58 - Santamaria 7, Grifo 34pen, Kasim 42ag/

Verder – Union Berlin 0:2 (0:2)

/Beker 12, Avonidži 28/

Herta – Šalke 3:0 (1:0)

/Genduzi 36, Kordoba 53, Pjontek 80/

Štutgart – RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Olmo 67/

Nedelja

15.30: (1,65) Dortmund (3,80) Volfzburg (5,50)

18.00: (1,13) Bajern (9,50) Majnc (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MajncBajern MinhenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara