Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Sve zavisi od Halanda

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 11:24

Dortmund posustao tokom perioda oporavka norveškog napadača, koji je sada spreman ali ne za celu utakmicu

Smena trenera nije donela očekivani rezultat na Vestfalenu. Milioneri su se na debiju Edina Terzića mučili u Bremenu, nekako uspeli da slave kasnim golom Marka Rojsa, ali onda su se brže bolje vratili na staro i izgubili u Berlinu od Uniona. S druge strane, Volfzburg se lako oporavio od prvog poraza u sezoni, tukao Štutgart i od uloge ravnopravnog takmaca u Dortmundu - a neko će reći i blagog favorita - deli ga odgovor na samo jedno pitanje: Da li se Erling Haland vraća u tim?

Otkako je Norvežanin povređen Borusija je prosula silne bodove. Dobila je jedan od poslednjih pet mečeva i ozbiljno zaostala za Bajernom - osam bodova. Svima je nakon nekoliko prethodnih izdanja Milionera jasno da taj tim u najvećem delu zavisi od Halanda i otuda jedna hrabra prognoza: ukoliko snažni napadač ne bude spreman za povratak na teren, a Sančo nastavi "da bledi", Vukovi bi lako mogli možda čak i do celog plena na teškom gostovanju.

Izabrane vesti

Ovo bi svakako bio tip samo za najhrabrije, međutim da ima uporište u činjenicama - ima. Četa Olivera Glaznera hvali se trećom najboljom odbranom lige, ne oscilira, pokazala je da može da se nosi čak i sa Bajernom. U navali imal ultraopsnog Vuta Veghorsta, te sve razigranijeg Josipa Brekala na krilu.

Halandova povreda je bar pružila priliku 16-godišnjem Jusufi Mukoku da se predstavi širokom auditorijumu, iako je tinejdžer postao najmlađi strelac u istoriji Bundeslige u porazu od Union Berlina od 2:1 pre zimske pauze. Mukoko izgleda ozbiljno talentovano, i poseduje možda i veću veštinu u odnosu na Halanda kada treba da se pomogne u rušenju defanzivnog niskog bloka. Terzić bi mogao još jednom da uvrsti ovog mladića od početka protiv Volfzburga.

S druge strane Borusija teško krpi rupe koje ima u zadnjoj liniji. Otuda makar po gol, a najčešće dva primljena, na svakoj utakmici od kraja oktobra. Ono što ipak nikako ne ide naruku gostima jeste loša tradicija. Dortmund je dobio šest od sedam prethodnih duela sa Vukovima i u tom periodu nije primio nijedan gol.

Volfzburg se nije takmičio u evropskom elitnom takmičenju od sezone 2015/16, kada ga je u četvrtfinalu tesno izbacio Real Madrid, ali izgleda da je Oliver Glazner stvorio ekipu sposobnu za povratak u Ligu šampiona. Samo aktuelni evropski prvak Bajern iz Minhena pobedio je njegovu ekipu ove sezone na domaćem terenu.

Kao što je potvrdio Edin Terzić, Haland se vratio na trening, ali će možda morati da se zadovolji mestom na klupi jer nije spreman za celu utakmicu. Torgan Azar i Marcel Šmelcer su definitivno van stroja, a Mats Humels je neizvestan. Volfzburg ima nekoliko sumnjivih igrača zbog korona virusa, a Arnold, Filip, Lakroa, Rusijo i Šlager su bili u karantinu tokom božićnog perioda. Mehmedi je definitivno isključen zbog problema sa ahilovom tetivom.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Subota

Bilefeld – Menhengladbah 0:1 (0:0)

/Embolo 58/

Ajntraht – Leverkuzen 2:1 (1:1)

/Junes 22, Tapsoba 54 ag – Amiri 10/

Keln – Augzburg 0:1 (0:0)

/Ijago 77/

Hofenhajm – Frajburg 1:3 (0:3)

/Bebu 58 - Santamaria 7, Grifo 34pen, Kasim 42ag/

Verder – Union Berlin 0:2 (0:2)

/Beker 12, Avonidži 28/

Herta – Šalke 3:0 (1:0)

/Genduzi 36, Kordoba 53, Pjontek 80/

Štutgart – RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Olmo 67/

Nedelja

15.30: (1,65) Dortmund (3,80) Volfzburg (5,50)

18.00: (1,13) Bajern (9,50) Majnc (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VolfzburgBorusija DortmundBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara