Marko Docić (©Starsport)
Marko Docić (©Starsport)

Brđani bez Docića, Kovača i Jovanovića spremaju osvetu Novom Pazaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 10:05

Čukarički će biti domaćin u ponedeljak od 15 časova, u poslednjem meču 17. kola Superlige Srbije

Drže se fudbaleri Čukaričkog na trećoj poziciji na tabeli Superlige, ali ne tako što beleže dobre rezultate. Najveću zahvalnost za to što imaju tri poena više od četvrtoplasiranog Napretka mogu da pripišu lošim rezultatima rivala, niko od timova koji ih prate sve do 10. Proletera nije uspeo da pobedi u poslednja dva meča.

Nije ni Čukarički, vezao je tri utakmice bez trijumfa. U prošloj je jedva izvukao bod na gostovanju Novom Pazaru, pogotkom Asmira Kajevića iz jedanaesterca u 82. minutu. Igrom slučaja, samo četiri dana kasnije (ponedeljak, 15.00) odmeriće snage sa istim rivalom, samo na Banovom brdu.

Izabrane vesti

15.00: (1,30) Čukarički (5,50) Novi Pazar (10,0)

Onaj prethodni meč zapravo je zaostao iz 2. kola, kada su belo-crni zatražili da se odloži kako bi se bolje spremili za kvalifikacije za Ligu konferencije. Ne može da se kaže da su se proslavili, mada se u Novom Pazaru malo koji tim generalno naigra. Plen su iz Raške ove sezone odneli samo Partizan, Crvena zvezda i Spartak.

Možda i gora stvar po Čukarički od gubitka bodova je povreda kapitena Marka Docića. On je još u 15. minutu morao da napusti igru i da ustupi mesto Stefanu Kovaču. Dodatan problem za trenera Sašu Ilića je taj što ni Kovač neće moći da igra danas, baš kao ni Docić. Mladi vezista je dobio četvrti žuti karton u sezoni, koji vuče meč suspenzije. Da muka bude još veća, lakše je povređen i najbolji strelac tima Đorđe Jovanović, koji je sa osam postignutih pogodaka četvrti na listi golgetera Superlige.

"U svakoj utakmici nam neko nedostaje, sad će to biti Docić, Kovač i Jovanović. Ali Čukarički ima igrače koji mogu adekvatno da zamene svakog pojedinca, sigurno je da će tim koji izađe na teren biti najbolji mogući u tom trenutku", kazao je bek Čukaričkog Miladin Stevanović.

Zanimljivo, on je u Novom Pazaru postigao gol iz slobodnog udarca, pošto ga je izveo umesto povređenog Docića. Kada je na terenu, kapiten je uvek zadužen za prekide.

"Na nesreću, početkom meča ostali smo bez kapitena Docića, koji se povredio. Mnogo nam znači, osetilo se to u našoj igri. Kad već on nije bio na terenu, prilikom tog slobodnog udarca Mijailović i ja smo se konsultovali, na kraju mi je Srđan prepustio loptu i ispalo je dobro. Vežbamo slobodnjake posle svakog treninga, nije to ništa čudno", pojasnio je Stevanović.

Pre tog meča Novi Pazar je važio za svojevrsnu "mušteriju" Brđana. Belo-crni su imali niz od pet uzastopnih pobeda u takmičarskim mečevima, nijednom sa manje od dva gola razlike. U oktobru prošle godine, kada su poslednji put Novopazarci gostovali na Banovom brdu, bilo je 4:0.

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

Mladost - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

/Bojović 9 – Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Pantić 36, Menig 42, Rikardo 69, Jojić 72 – Simić 48/

Spartak – Radnički Kragujevac 1:1 (0:0)

/Srećković 72p - Damjanac 90+4/

Ponedeljak

15.00: (1,30) Čukarički (5,50) Novi Pazar (10,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeČukaričkiFK Novi PazarNovi PazarMarko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara