Bomba na pomolu: Bajern se dogovorio sa Ćavijem Simonsom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 14:41

Početna plata samo 6.000.000 evra

Svakim danom Ćavi Simons (21) sve bliže prelasku u Bajern Minhen! Tako izveštavaju nemački mediji već neko vreme, a ovog popodneva pridružuju se i francuski RMC.

Ono što je izvesno, mladi Holanđanin nema nameru da se vrati u Pari Sen Žermen nakon pozajmice u RB Lajpcigu. Red Bulov klub bori se da produži zajam na još godinu dana, dok Bajern uveliko radi na tome da utanači lične uslove sa Simonsom. I ne samo da radi, nego je prema tvrdnjama RMC-a i uspeo u tome u poslednja 24 sata.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Ćavi je pristao na prilično čudne uslove koji podrazumevaju početnu platu od 6.000.000 evra na bruto nivou, ali koja bi mogla da skoči duplo - na 12.000.000! RMC ne navodi pod kojim uslovima bi do eventualnog povećanja došlo...

Bajern trenutno vodi pregovore sa Pari Sen Žermenom oko visine obeštećenje. Ćavi Simons vredi celih 80.000.000, međutim zbog specifične situacije u ugovoru (navodno, igrač ima pravo da sam bira gde će biti prosleđen na narednu pozajmicu, koja bi trebalo da mu je ganatovana), Sveci su spremni da pristanu na značajno manju prodajnu cenu, kako Holanđanin ne bi ušao u poslednje dve godine ugovora s nerešenim statusom.

Njegova nepokolebljivost da više ne nosi dres PSŽ-a kasnije bi samo mogla da obara cenu. Ovako, nadaju se na Parku prinčeva da bi mogli da izvuku pedesetak miliona evra.

Bajern bi sa Simonsom i Majklom Oliseom (transfer dogovoren, čeka se zvanično predstavljanje) značajno osvežio ofanzivnu liniju tima. Njih dvojica, plus Džamal Musijala, činili bi zaista ubitačan triling iza Harija Kejna.

Ostaje pitanje ko će preživeti Kompanijevu 'perestrojku', pošto bi u tom slučaju došlo do ozbiljne gužve na krilnim pozicijama. Za očekivati da je Matis Tel ostane, dok bi dvojicu za transfer listu trebalo tražiti između Serža Gnabrija, Kingslija Komana i Liroja Sanea.


tagovi

Ćavi SimonsLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara