Bajern se konačno otkačio od Paljinje, ide još 60.000.000 evra za dugajliju Evertona

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 14:26

Kristijan Falk tvrdi da je Amadu Onana sada u fokusu Bavaraca...

Izgleda da će se Bajern napokon 'otkačiti' od Fulama i Žoaa Paljinje! Saga koja traje više od šest meseci imaće, sva je prilika, neslavan završetak, pošto bavarski velikan više nema vremena da se cenka sa klubom iz Londona.

Sa adrese Zebener štrase na Krejven kotidž otišla je zvanična ponuda teška 46.000.000 evra, na koju će Englezi najverovatnije odgovoriti negativno, nakon čega će se Nemci definitivnoi povići iz napornih i dugih pregovora.

Izabrane vesti

Ovu informaciju pustio je jedan od najboljih poznavalaca prilika u Minhenu - Kristijan Falk, novinar Bilda, koji usput navodi kako će se Bajern okrenuti novoj meti: Amaduu Onani!

"Želja Bajerna da potpiše Paljinju nijednog momenta nije bila sporna, radi se o tome da klub ne želi da plati više od 46.000.000 evra", napisao je Falk.

Prema nekim ranijim informacijama, u tih 46.000.000 uključena bi bila čak i plata Portugalca?!

"Pošto Fulam želi više novca, Bajern se prvo okrenuo Hakanu Čalhanogluu iz milanskog Intera. Ali Italijani su takođe postavili visoku cifru - 50.000.000 evra. Čalhanoglu je slao pozitivne signale Bajernu, da bi kasnije, kada je shvatio da će sve propasti, izjavio kako je srećan i ostaje u Milanu", navodi dalje Falk.

Ostaje pomalo nejasno otkud Čalhanoglu u priči, ipak se radi o potpuno različitim igračima, međutim Bavarci su se ubrzo vratili na 'stari trag' - klasična šestica.

"Amadu Onana iz Evertona je sada u fokusu. U Minhen je stigla informacija kako bi Karamele pustile Belgijanca za 60.000.000 evra. U pitanju jeste značajno veća cifra nego što je planirano da se izdvoji za Paljinju, međutim radi se o značajno mlađem igraču, od svega 22 godine, tako da bi Nadzorni odbor odobrio toliki iznos", zaključio je nemački novinar.

Takođe, za razliku od Paljinje koji sedi na klupi Portugalije, Onana je standardan u dresu reprezentacije na Belgije na tekućem Evropskom šampionatu i pruža veoma dobre partije. Dugajlija od 1,95 mogao bi da bude baš ono što Bajernu fali - onaj defanzivniji vezni kada se igra s duplim pivotom.

Podsetimo, slavni nemački klub već je dogovorio jedan transfer iz Premijer lige. U pitanju je Majkl Olise (Kristal Palas), koji bi isto tako trebalo da bude plaćen 60.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Amadu Onana

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara