(©Reuters)
(©Reuters)

Bijelsa ponizio Big Sema - pet komada ko od šale; na Hotornsu viđen jedan od najkomičnijih autogolova, u Sautemptonu brutalan šut u glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.12.20. | 20:50

Arsenal slavio u Brajtonu...

Arsenal živnuo, Lids se razgoropadio, Šefild upisao novi poraz... Na meču Sautempton - Vest Hem viđen je jedan od najbrutalnijih faulova ove sezone (namera nije postojala, ali gadno je to kad protivnikova glava zameni loptu u gol šansi), dok je na Hotornsu postignut jedan od najkomičnijih pogodaka u 2020. To bi ukratko bio rezime svega što se događalo na prve četiri utakmice večerašnjeg programa u Premijer ligi.

Lids je pružio jednu od najboljih partija ove sezone. Osvojivši bod na Enfildu pre dva dana momci sa Hotornsa nagovestili su da bi sa Semom Olardajsom na klupi možda i mogli da pronađu izlaz iz mraka u koji su upali, međutim ubrzo je stiglo otrežnjenje u vidu povratka u realnost i ove jorkširske "petarde". Bila je to klasična simultanka na Bijelsin način. Gosti su uzeli loptu pod svoje, radili šta su hteli, fino gradili akcije iz poslednje linije i iz četiri udarca ka golu u prvih 45 minuta postigli tri gola.

Izabrane vesti

Imao je Lids sreće da VBA sam sebe saplete u uvodnim minutima utakmice. Romejn Sojers postigao je jedan od najkomičnijih autogolova u sezoni od kog domaćin nije uspeo da se oporavi do kraja utakmice.

Sve je posle te komike išlo kao po loju za Bijesine momke. Dva sjajna gola postigli su Ezgjan Alioski u 31. i Džek Harison u 36. minutu, da bi Rodrigo u smiraj prvog dela ubio svaku nadu da bi VBA mogao da se vrati.

U drugom delu videli smo rutinsko odrađivanje posla od strane Jorkširaca koji su postigli još jedan gol i krunisali odličnu partiju. VBA je bio nemoćan. Ne da Olardajs nije pronašao način da zapreti gostujućem golmanu, nego nije mogao da da uzme loptu rivalu. Tako je Lids u jednom momentu imao čak 76 odsto poseda...

Ovo je treća pobeda za Lids na poslednja četiri susreta u Premijer ligi, a sedma u sezoni. Toliko su sakupili i Čelsi, Totenhem, Mančester Siti. Jednu više ima Mančester Junajted, a lider Liverpul dve. Kada govorimo o golovima efikasniji od čete sa Eland rouda (30) su samo Čelsi i Liverpul.

Mučno je bilo gledati Brajton i Arsenal, posebno u prvom delu koje bi bez problema moglo da uđe u konkurenciju za najlošijih 45 minuta ove godine u Engleskoj. Dva tima zajedno uputila su jedan udarac u okvir gola?!

U nastavku tek nešto bolji fudbal i potez Mikalea Artete koji je doneo pobedu Tobdžijama. Tek drugi put u sezoni uspeo je Arsenal da veže dva trijumfa... Arteta je u 66. minutu na teren posla Aleksandera Lakazeta umesto Martinelija, a ovaj samo tridesetak sekundi kasnije postigao, ispostaviće se, odlučujući pogodak.

Veći deo posla odradio je mlađani Saka, vukao loptu dobrih četrdesetak metara i onda uposlio francuskog napadača oko koga nije bilo nikoga. Iskoristio je Lakazet, namestio se bez problema i pogodio.

Veoma važnu pobedu u borbi zaopstanak ostvario je Barnli, savladavši fenejraša Šefild Junajted - 1:0. Odlučio je pogodak defanzivca Bena Mija. Šefild je po duži niza bez pobede na startu sezone pretekao Kristal Palas iz sezone 2012/13, dok je njegov prvotimac Oliver Burk postao igrač koji najduže posti. Ovaj momak nije osetio slast pobede ni na jednom od svojih prvih 25 mečeva u Premijer ligi. Pre njega rekord je držao Geret Bejl - 24.

I na posletku taj brutalani udarac u glavu Čea Adamsa od strane Krejga Dosona iz Vest Hema. U Sautemptonu nije bilo golova,m pa je ovaj potez obeležio utakmicu...

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Ponedeljak

Kristal Palas - Lester 1:1 (0:0)

/Zaha 58 - Barns 83/

Čelsi - Aston Vila 1:1 (1:0)

/Žiru 34 - El Gazi 50/

Utorak

Brajton - Arsenal 0:1 (0:0)

/Lakazet 66/

Barnli - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Mi 32/

Sautempton - Vest Hem 0:0

VBA - Lids 0:5 (0:4)

/Sojers 9ag, Alioski 31, Harison 36, Rodrigo 40, Rafinja 72/

21.00: (1,70) Mančester Junajted (3,70) Vulverhempton (5,20)

Sreda

19.00: (1,65) Totenhem (3,80) Fulam (6,00)

21.00: (8,00) Njukasl (5,30) Liverpul (1,35)

Odloženo

Everton - Mančester Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara