Foto: AFP
Foto: AFP

Barsin psihološki test protiv dužnika iz jesenjeg dela sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 11:37

Kadiz je poslednji tim koji je uspeo da savlada Katalonce u Primeri - od tada deset pobeda i dva remija za ekipu Ronalda Kumana u prvenstvu

Primera postaje sve uzbudljivija u poslednje vreme. Levanteov trijumf na Vanda Metropolitanu produbio je Atletikovu krizu rezultata i najavio novi scenario u prvenstvu kojim je ekipa Čola Simeonea trebalo da se prošeta. Do nedavno je Barselona kaskala desetak koraka za Jorgandžijama, ali je bila strpljiva i nižući pobedu za pobedom u novoj godini (ima ih sedam vezanih u 2021.) konačno bi mogla da bude nagrađena. Ukoliko protiv Kadiza (14.00) u 24. kolu upiše i osmu uzastopnu recku u Primeri smanjiće zaostatak za Atletikom i istovremeno povećati pritisak na madridski tim, koji je sinoć već napravio gradski rival Real.

Katalonci tokom čitave sezone ne uspevaju da siđu sa rolerkostera emocija, od euforije u domovini do depresije u Ligi šampiona, zbog čega je teško odrediti raspoloženje u redovima viceprvaka Španije. Mada, posle “stradanja“ u Parizu sigurno nije dobro, pa će osim prilike za osvetu zbog poraza u jesenjem delu sezone, za Kumanove izabranike meč sa Kadizom biti i psihološki test.

Izabrane vesti

Kako bi ga položila, Barsa će morati da nastavi istim putem kojim ide više od dva i po meseca. U tom periodu katalonski tim je od maksimalnih 36 bodova osvojio čak 32, upisavši tek dva remija. Poslednji put je u Primeri ostao praznih ruku upravo protiv Kadiza.

Međutim, i Kadiz je tim sa nekoliko lica. Od ekipe koja je bila jedno od otkrovenja sezone i prvenstveno na čvrstoj defanzivi gradila rezultate, Andalužani su u poslednjih mesec dana ostali bez svog najvećeg aduta, pošto su na prethodne četiri utakmice u Primeri primili čak 15 golova. Ni nalik “dželatu najvećih“, koji je u jesenjem delu savladao i Barselonu i Real. Otkako su savladali Katalonce, izabranici Alvara Servere osvojili su šest od mogućih 33 poena i sve ozbiljnije koketiraju sa opasnom zonom.

Kuman neće previše štedeti ključne igrače. Eventualno bi zbog velikog broja odigranih minuta iz tima mogao da izostavi Serhija Busketsa i šansu pruži Miralemu Pjaniću. U defanzivnu liniju će se vratiti Đerar Pike, dok bi napad trebalo da predvode Antoan Grizman i Lionel Mesi. Argentinac će ovog podneva posebno biti motivisan, pošto ga sa druge strane čeka jedan od tek tri tima kojima nije uspeo da zatrese mrežu u Primeri. Na prethodna dva susreta sa timom iz Andaluzije ostao je bez pogotka, da li će treća biti sreća za Mesija?

PRIMERA – 24. KOLO

Petak

Betis - Hetafe 1:0 (0:0)

/Iglesijas 84pen/

Subota

Elče – Eibar 1:0 (1:0)

/Kalvo 33/

Atletiko Madrid – Levante 0:2 (0:1)

/Morales 30, De Frutos 95/

Valensija – Selta 2:0 (0:0)

/Valjeho 94, Gameiro/

Valjadolid - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Kazemiro 65/

Nedelja

14.00: (1,20) Barselona (6,75) Kadiz (14,0)

16.15: (1,73) Sosijedad (3,60) Alaves (5,10)

18.30: (2,35) Ueska (3,00) Granada (3,40)

21.00: (2,70) Bilbao (2,95) Viljareal (2,90)

Ponedeljak

21.00: (4,00) Osasuna (3,20) Sevilja (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KadizBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara