(©Starsport)
(©Starsport)

Bandović: Unapred preuzimam odgovornost za svaku grešku igrača, jer želim da probaju, rizikuju …

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.07.24. | 13:18

“Insistirao sam na dolasku Lazara Nikolića”, kaže trener Vojvodine

Nakon letnjih priprema iz kojih su Lale izašle bez poraza (četiri pobede i jedan remi) vreme je za „ono pravo”. Prvi rival Vojvodini u takmičarskoj 2024/2025 sezoni biće debitant u Mozzart Bet Superligi - Tekstilac iz Odžaka. Klub koji je napravio istorijski uspeh plasmanom u elitni rang srpskog fudbala, dočekaće Novosađane na stadionu u Bačkoj Palanci u nedelju od 19.30 časova.

Međutim, šef stručnog štaba novosadske ekipe Božidar Bandović izjavio je na konferenciji za medije pred ovaj susret, da mesto odigravanja utakmice neće uticati na njega i njegove igrače.

Izabrane vesti

„Ne želim da razmišljam o tome, ni ja ni moji igrači. Moram da kažem da imam veliko poštovanje za igrače, jer na pripremama nije bio nijedan trening koji nisu odradili kako treba. Milina je raditi sa njima. Ne opterećuje nas ni gde igramo, ni u kojim uslovima. Ono što mi jedva čekamo, jeste da zaigramo na našem Karađorđu. Mislim da ćemo uskoro i tu mogućnost dobiti, naravno posle radova, sa boljim terenom i uslovima za igru”, bio je jasan Bandović.

Govorio je strateg Stare dame i o igračima koji su ovo leto napustili tim, kao i o kompletnom stanju ekipe.

„Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Hvala im na pomoći na terenu, van njega, kao i za prošlogodišnji uspeh. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Naš cilj je da se igrači adaptiraju na intenzitet, tako da smo sada unapredili fizičku spremu, a naš stil igre ostaje isti. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina i da u narednom periodu pokažemo napredak u odnosu na prošlu sezonu. Zadržali smo i atmosferu, što je veoma bitno. Mogu da kažem da smo spremni na sve izazove. Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost za svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu. Treba nam strpljenje, jer samo tako i disciplinovano možemo do cilja. Igramo protiv novog superligaša, analizirali smo ga, kao i on nas. Pripremili smo taktiku, opet ćemo napadati i truditi se da igramo našu igru”.

Zdravstveni bilten Lala je gotovo perfektan, jedino se još Stefan Bukinac oporavlja od povrede članka, koju je zadobio na pripremama u meču sa šampionom Jermenije.

„U ovih šest nedelja nismo imali povreda, osim tih mehaničkih. Jedna takva se desila Bukincu, drugih povreda na sreću nije bilo. Želim da se zahvalim predsedniku i sportskom direktoru na ovom zadnjem potpisu, jer sam ja insistirao kod svih pojačanja, a posebno ovom poslednjem - Lazara Nikolića. Želeo sam da postoji konkurencija od dva igrača na svakoj poziciji. Mi smo Vojvodina, moramo da imamo konkurenciju na svim pozicijama”.

U letnjem prelaznom roku u Novi Sad je stiglo sedam igrača. Konkretno, Sičenje, Bamidele i Nikolić nisu bili na pripremama sa ekipom na Zlatiboru, dok je Brazilac Baros stigao na poslednju kontrolu sa Lučanima.

„Svi koji su došli treba da dobiju malo vremena. Moraju i oni da se adaptiraju, jer nisu još na nivou fizičke spreme kao ostatak ekipe. Na svakom našem treningu je mnogo jak intenzitet. Marko Veličković je primer. On se dobro adaptirao, ali potrebno mu je još vremena da se potpuno sinhronizuje sa saigračima. Nije samo fizička sprema u pitanju, već i komunikacija, saradnja sa saigračima i razumevanje naše igre. Mislim da svi imaju kvalitet i da će se zbog toga brzo adaptirati. Računam na njih u nedelju, ali plan je da neki od novih igrača uđu sa klupe. Sezona je duga, biće nam potreban svaki igrač i svako će imati svoju ulogu i minutažu. Moramo da imamo ritam i kvalitet od prvog do 90. minuta. Kako počnemo, da tako i završimo utakmicu”.

Novosađani su u toku priprema dvaput uspevali da se vrate iz rezultatskog deficita i slave na kraju susreta. Odlična igra u završnici utakmica odlikovala je novosadsku ekipu i u finišu prošle sezone, kada su beležili i najbolje rezultate.

„To je za mene pozitivno. Probali smo različite igrače, ali su svi pokazali karakter. To je dokaz da postoji disciplina, upornost i karakter. Moramo da budemo prisebni u svakom trenutku, nezavisno od rezultata na semaforu, jer je bitan samo onaj krajnji. Mi ćemo napredovati tokom čitave sezone, jer mi intenzitet pojačavamo iz nedelje u nedelju i te utakmice dobijali smo u finišu upravo zato što smo fizički spremni i to nije slučajno. Ja sam ponosan što moja ekipa ne odustaje i što se bori do samog kraja”.

Na posletku, Bandović se osvrnuo i na istorijski plasman Tekstilca u Super ligu.

„Čestitam ekipi Tekstilca na istorijskom plasmanu u Моzzart Bet Superligu Srbije. Ove utakmice na početku mogu da budu nezgodne, jer dugo nismo igrali takmičarske mečeve. Tekstilac je kvalitetna ekipa koja voli da igra visok presing presing i da se brani u formaciji 4-4-2, ali mi smo spremni na sve. Igrači moraju da znaju da pročitaju promene tokom utakmice i da se prilagode. Uz dužno poštovanje, zavisi od nas, mi smo ti koji želimo da stvaramo šanse, da imamo loptu, ali i da igramo dobro u defanzivi”, zaključio je Bandović.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara