Hakan Čalhanoglu (©Reuters)
Hakan Čalhanoglu (©Reuters)

Bajernov juriš pijacom: Ako ne može Paljinja, da probamo sa Čalhanogluom

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 01:21

Minhenski gigant već krenuo u pregovore sa agentima Interovog veziste

Evropsko prvenstvo je uveliko u toku, ali to ne ometa previše rad čelnika Bajerna na tržištu. Atletik je u petak uveče objavio kako je nemački gigant dogovorio dolazak Majkla Olisea iz Kristal Palasa, a evropski mediji pišu da je na tragu još jednog pojačanja.

Reč je o Hakanu Čalhanogluu, vezisti Intera, koji je u sferu Bajernovog interesovanja dospeo pošto su zapeli pregovori sa Fulamom oko transfera Žoaa Paljinje.

Izabrane vesti

Porutgalskog vezistu je praktično samo zvanično saopštenje delilo od toga da postane novi igrač minhenskog kluba, slikao se već i u njegovom dresu, ali je posao propao u poslednjem trenutku pošto Fulam nije uspeo da pronađe zamenu. Godinu dana kasnije Bajern je još jednom zakucao na vrata londonskog kluba, no, opet sluti na neuspešan kraj. Očekivano, zapelo je kod obeštećenja. Bavarci nude 45.000.000 sa bonusima, iz Londona traže više zbog čega na Alijanc areni polako gube strpljenje.

Prema pisanju tamošnjeg Skaja u Bajernu su voljni da probaju sa još jednom ponudom, navodno za tek milion evra izdašniju, a ukoliko je Fulam odbije, vicešampion Nemačke okrenuće se alternativama. Jedna od njih je i Hakan Čalhanoglu. Iako drugačijeg profila od Paljinje, turski reprezentativac visoko se kotira na list želja minhenskog kluba. Bild je ranije u toku dana otkrio da postoji interesovanje za vezistu Intera, a da je ono ozbiljno potvrđuju informacije iz Turske.

Jagiz Sabunčuoglu, najpouzdaniji novinar iz ove zemlje kada je u pitanju fudbalsko tržište, tvrdi da su čelnici Bajerna započeli zvanične pregovore sa fudbalerovim agentima, dok je Ibrahi Kirkajak, novinar koji se nalazi sa reprezentacijom Turske u Nemačkoj, tvrdi da mu je Čalhanoglu potvrdio kako su ga iz Minhena kontaktirali.

Međutim, pita se i Inter, a ponuda na Đuzepe Meacu još nije stigla. U novoj ulozi pod Simoneom Inzagijem, Čalhanoglu je oživeo karijeru i postao jedan od važnijih igrača u šampionskoj sezoni Nerazura, pride je nedavno produžio ugovor sa prvakom Italije do leta 2027. godine te ostaje da se vidi kakav je stav kluba iz Milana.

U slučaju da odluči da ga proda, Inter bi bez ikakve sumnje bio u velikom plusu budući da je Čalhanoglua doveo iz Milana pre tri godine bez obeštećenja. A, kako će Turčin u februaru proslaviti 31. rođendan, bila bi ovo idealna prilika da unovči njegovu najefikasniju sezonu u karijeri (15 golova u svim takmiečnjima)...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Hakan ČalhanogluInterBajern Minhentransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara