Džonatan Ta (Reuters)
Džonatan Ta (Reuters)

Bajern naišao na tvrdo: Leverkuzen traži 45.000.000 za štopera u poslednjoj godini ugovora

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 23:34

Bavarci već dogovorili uslove sa Džonatanom Ta, ali biće izazov pronaći prihvatljivu formulu za Leverkuzen

Navikao nas je Bajern na ustaljenu praksu sakupljanja najboljih igrača iz Bundeslige, mahom talenata, ali i dokazanih, izgrađenih fudbalera. U skladu sa tim dogovorili su Bavarci lične uslove sa prošlogodišnjim kapitenom Bajer Leverkuzena Džonatanom Ta, ali nakon što su preduzeli drugi korak i počeli pregovore sa klubom koji im je posle 11 uzastopnih sezona oteo šampionsku titulu, naišli su na tvrdo.

Naime, Bajern je spreman da plati 20.000.000 do 25.000.000 evra za iskusnog štopera koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Farmaceutima. Korektna suma novca za defanzivaca koji se bliži četvrtoj deceniji života i kojem je tržišna vrednost procenjena na 30.000.000. Ipak, Leverkuzen je rešio da zateže kako bi zaradio još koji milion.

Izabrane vesti

Potraživanja Leverkuzana 40-45 miliona evra deluju prilično nerealno, budući da će narednog leta Ta biti slobodan igrač, te da je pre godinu dana imao izlaznu klauzulu od 18.000.000 evra. Istina, u šampionskoj sezoni igrao je reprezentativac Nemačke najbolji fudbal u karijeri, ali objektivno velikan sa Alijanc arene neće pristati da plati toliki novac.

Agent momka koji od 2015. godine nosi dres Leverkuzena Pini Zahavi rešen je da što pre realizuje transfer koji je nakon što je Ta prihvatio ugovor do 2029. godine, već došao na pola puta do finalizacije. Čekaju se dalji pregovori, a pozicija Farmaceuta, iako su odlučili da tvrde pazar, nikako nije povoljna.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Džonatan TaBajern MinhenBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara