Alvaro Morata (Reuters)
Alvaro Morata (Reuters)

Alvaro Morata je 95 odsto igrač Barselone!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 11:22

As tvrdi da je transfer dogovoren

Posle Danija Alvesa i Ferana Toresa, Barselona je izgleda dogovorila i treće zimsko pojačanje.

Madridski As, pozivajući se na izvore bliske igraču, tvrdi da je „Morata 95 odsto igrač Barselone i da su ostali još sami sitni detalji da se dogovore“.

Izabrane vesti

Španski dnevnik piše da će Morata do kraja nedelje postati igrač Barselone. Navodno su Barsa, Juventus i Atletiko dogovorili sve detalje pozajmice. Podsetimo, Morata je zvanično igrač Atletika na pozajmici u Juventusu koja ističe narednog leta i posle nje Italijani treba da se izjasne o otkupnoj klauzuli teškoj 40.000.000 evra.

Kako za ovih godinu i po dana nije ubedio Juventus da je onaj isti igrač iz prvog mandata u Torinu i nije se pokazao kao pravo pojačanje, Italijani su odustali od otkupa i žele da se pozajmica završi šest meseci pre planiranog roka.

Barselonin novi trener Ćavi je zatražio od kluba da mu dovede Moratu i Barsa je posle Juventusa razgovarala i sa Atletikom. Navodno će Morata na Kamp Nou doći na pozajmicu od 18 meseci posle koje mu ističe ugovor sa Atletikom. S obzirom da je Atletiko od Barselone pozajmio Antoana Grizmana i da treba da se izjasni o otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra, dva kluba su lako našli zajednički jezik kako da smanje troškove.

As piše da se čeka samo Moratin agent Huanma Lopez da usaglasi posledne detalje ugovora i da će igrač uskoro doputovati na lekarske preglede i potpisati ugovor. Štaviše, Ćavi je ubeđen da će na Moratu moći da račun već 12. januara u velikom orkšaju protiv Real Madrida u Superkupu Španije. Iako je Morata poslednjih godina u silaznoj formi, Ćavi ga smatra jednim od najboljih napadača Evrope i idealnim centarforom za svoj sistem.

Barselonin direktor je Mateu Alemani je sinoć na pitanje o Morati da misteriozan odgovor.

„Ćavi nam je tražio Ferana Toresa i mi smo mu ga doveli“.

Čak i ako je sve dgovoreno sa Moratom, Juventusom i Atletikom, Barsa zbog finansijskog fer-pleja i limita za plate mora sa digitronom pažljivo da računa svaki mogući dolazak. Neophodno je da se reši nekih igrača iz aktuelnog tima. Idealno bi bilo kada bi to bili Umtiti i Kutinjo koji imaju visoke ugovore, ali njihovi odlasci još nisu na vidiku.

Do tada bi mesto trebalo da oslobodi Luk de Jong čija pozajmica iz Sevilje će biti raskinuta i koji bi trebalo da nastavi karijeru u Kadizu. Takođe, Ćavi planira da se na leto reši i Memfisa Depaja kada bi klub trebalo da krene u lov na Erlinga Halanda.


tagovi

Alvaro MorataZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara