Aleksandar Stanojević: Još juče sam odredio startnih 11, čeka nas meč drugačijeg profila

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 19:02

„Vratili smo se u kvalifikacije za Ligu šampiona, želimo da napravimo nešto ozbiljno“, poručio je trener crno-belih uoči sutrašnjeg meča sa kijevskim Dinamom

Premijera u Mozzart Bet Superligi je rezultatski prošla uspešno, ali bilo je toj pobedi nad Napretkom (1:0) i velikih čaša gorkog pelena za Grobare. Oni pesimistični reći će da je to dokaz da u ovom trenutku Parni Valjak nije sposoban da se odupre kijevskom velikanu, na neutralnom terenu u Lublinu (utorak 20 časova). Međutim, oni optimistički nastrojeni reći će da je bilo situacija u bližoj prošlosti kada crno-beli nisu obećavali, a potom iskoristili veliku utakmicu da polete kao raketa.

Tako je bilo, primera radi, 2019. godine kada je na Topčiderskom brdu stradala Malatija, i kada je tadašnji tim Sava Miloševića podigao lestvicu očekivanja. Možda je vreme da se nešto slično desi Aleksandru Stanojeviću, mada je on kao prežaljeni general znao da crno-belu vojsku dovede do grupne faze UEFA takmičenja preko ruskog Sočija i portugalske Santa Klare.

Izabrane vesti

Nije isto, ali je slično. Veruje Aleksandar Stanojević da ima dovoljno argumenata da Partizan izađe kao pobednik iz dvomeča protiv Dinama iz Kijeva i obezbedi grupnu fazu Liga Evrope. Mada je uloga favorita prebačena u polje ukrajinskog vicešampiona.

„Retko dobijate priliku da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona. Sutra igramo protiv velikog kluba i tima, ali imamo želju da napravimo nešto. Ulazimo u ovaj meč sa velikom motivacijom“, poručio je na početku Aleksandar Stanojević.

Paralele sa prvim mečom u takmičarskoj godini je nemoguće izvući. Biće sve drugačije u odnosu na ambijent od prošlog petka i susreta sa Napretkom. Nesumnjivo mnogo jači rival, koji će dati šansu crno-belima da pokažu koliko su opasni iz tranzicije. Bio je to zaštitni znak Aleksandra Stanojevića u prva dva mandata.

„Ovo će biti sasvim drugačija utakmica, drugačijeg profila. To ne može da se poradi. Nismo se mnogo bavili analizom susreta sa Napretkom, više smo se bavili Dinamom. Pokušaćemo da se prebacimo na drugi ritam utakmice. Važno nam je da ostanemo u aktivnom rezultatu za Beograd“.

Spisak putnika za Poljsku jasno je nagovestio da će temperamentni stručnjak izvršiti ozbiljne promene. Mesta u avionu bilo je samo za dvojicu bonusa (Stjepanović i Trifunović).

„Nemam nikakvih dilema što se tiče sastava. Juče smo ga odredili. Izlazimo na teren sa jasnom slikom šta želimo“.

Pokazao je Dinamo iz Kijeva i tokom pripremnog perioda koliko može da bude opasan. U mrežu Brondbija su spakovali četiri gola (4:0), odigrali meč visokog intenziteta sa Union Berlinom.

„Oni su fizički dominantna ekipa, prilično brza i direktna. Tehnički su kvalitetni. Videli smo stvari koje nas zanimaju. Imaju i određenih mana, ali to ćemo da pričamo sa igračima. Očekuje nas intenzivna utakmica. Dinamo sa mnogo igrača ulazi u protivnički šesnesterac“.

Na prvu loptu remi bi bio premija za Partizan, možda nagovestio i susret sa Rendžersom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Aktivan je svaki rezultat koji možete da vratite na vašem stadionu. Videćemo kada se utakmica završi. Tada bez obzira na rezultat osetite da li možete da prođete ili ne. Sutra je na programu samo jedno poluvreme“.

Upitan je Stanojević o zdravlju Gajasa Zahida i da li je Norvežanin spreman za meč visokog intenziteta.

„Ne znam za koliko će biti spreman. Ali na njega ozbiljno računamo. Samo Nikolić ima kartone“.




tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara