Alfred Šrojder (AFP)
Alfred Šrojder (AFP)

Ajaks otpustio Šrojdera, Amsterdam dobio šta je tražio: Nismo mogli više da ga trpimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 01:16

Holandski stručnjak napustio Johan Krofj arenu posle samo 26 mečeva na kormilu, glave mu došla sedma uzastopna utakmica bez pobede

Danima, nedeljama unazad sudbina Alfreda Šrojdera bila je centralna tema u holandskoj sportskoj štampi, a večeras je, nakon što je Ajaks vezao i sedmu utakmicu bez pobede, ona zapečaćena. Klub je uručio otkaz glavnom treneru nakon razočaravajućeg remija sa Volendamom, a odluka je doneta odmah nakon utakmice što pokazuje i Šrojderov izostanak sa konferencije za medije. Umesto sada već bivšeg trenera Kopljanika, pred novinarima i kamerama pojavio se direktor kluba Edvin Van Der Sar.

Izabrane vesti

"Ne znam da li nije u holandskom maniru da se treneri smenjuju tik nakon utakmice. Nikada nije lepo otpuštati ljude, ali ni za koga u klubu više nije bilo prihvatljivo da on ostane na toj poziciji. Ovako više nije moglo", rekao je Van der Sar, kojeg već neko vreme bije glas da se krio u svojoj kancelariji od očiju javnosti dok traje rezultatska kriza.

Novinare je zanimalo i kako je Šrojder reagovao na vest da je otpušten, ali su od Van Der Sara dobili samo kratko: "To ćemo zadržati između nas".

Čitav kolorit na Johan Krojf areni ukazivao je da je Šrojder postao persona non grata u Amsterdamu, a hiljade navijača koji su ga dočekali mahanjem belim zastavama, uvredljivim transparentima i povicima "Šrojderu odje.i", dobile su ono što su tražile.

Šrojder će ostati upamćen kao trener koji se posle Marcela Kajzera, zadržao najkraće na klupi Ajaksa u ovom veku. Preuzeo je ekipu 1. jula prošle godine, vodio je na 26 utakmica i prosečno osvajao tek nešto više od 1,6 bodova po meču.

Vratio se u Ajaks sa epitetom nekadašnjeg pomoćnika Erika Ten Haga i malo je reći da se od čoveka koji je apsolutno poznavao prilike u klubu neuporedivo više očekivalo. Naročito kada je Ajaks sa 105.000.000 evra letnjih investicija (debelo oboren klupski rekord) u nova pojačanja pokušao da osveži tim za napad na četvrtu uzastopnu titulu. Umesto toga, ostavio je Ajaks na petoj poziciji tabele Eredivizije sa sedam bodova deficita u odnosu na lidera Fajenord.




tagovi

Ajaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara