Johan Krojf arena (©Reuters)
Johan Krojf arena (©Reuters)

Ajaks ne menja politiku, nastavlja da kupuje dečurliju: Stiže portugalsko šilo iz Sitija za 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 01:32

Karlos Boržes će uskoro postati novi igrač Kopljanika

Vrh piramide i odgovorni u sportskom sektoru Ajaksa se menjaju, ali ne i klupska politika. Ide iz podmlađivanja u podmlađivanje. Prodaja najboljih igrača često je nužna, ne može holandski velikan da odbije astronomske ponude najbogatijih evropskih timova. I to je razumljivo, međutim, trenutno je veliko pitanje da li tim koji sklapa ima potencijal da napadne salataru u Erediviziji ili će baciti još jednu godinu.

Između Ajaksa i Dušana Tadića puklo je upravo iz rasloga što se srpskom kreativcu i nekoliko godina najboljem igraču amsterdamskog kluba nije sviđalo kako na Johan Krojf areni rade. Kapiten je bio nezadovoljan, zatražio je da ode i – dobio dozvolu. Ajaks je nastavio po starom: potpisuje neafirmisane igrače, kupi dečurliju sa svih strana, a najnovije pojačanje biće – Karlos Boržes.

Izabrane vesti

Manje-više sve je utanačeno. Mančester Siti ne računa na Karlosa Boržesa i spreman je da ustupi prava na njega, a Ajaks je do sada bio najkonkretniji. Portugalsko krilo je pred potpisom za Holanđane, a transfer će iznositi 20.000.000 evra. Nije ni malo za tinejdžera koji nije primirisao prvom timu Građana.

Karlos Boržes je kao lud tresao mreže u mlađim uzrastima, samo u prethodnoj sezoni je za rezervni tim Mančester Sitija postigao 22 i imao 12 asistencija. U ligi do 18 godina bio je još produktivniji. Brojke su tu, ali isključivo u mlađim uzrastima. Imao je dobru sezonu i u juniorskoj Ligi šampiona, bio je ponajbolji igrač Mančester Sitija u grotlu Poljuda. Nije prošao ispod radara Ajaksu, pomno su ispratili njegove partije i odlučili da se isprse.

Portugalsko šilo je završeno, ostale su još samo formalnosti. Na Etihadu su se obezbedili za svaki slučaj. Opcija prečeg otkupa je tu, kao i 20 odsto od narednog transfera, a kratak je ostao – Vest Hem. Polako Dejvid Mojes postaje očajan, svaka želja mu izmiče. Ne i Ajaksu. Karlos Boržes će stići na medicinske preglede, a za njim i Ajntrahtov golman Dijant Ramaj. Dobiće Heronimo Rulji konkurenciju među stativama u vidu Nemca albanskog porekla.

Dvojica mladih igrača doći će na Johan Krojf Arenu, već je potpisao Benjamin Tahirović, koga je Ajaks otkupio od Rome za 7.500.000 evra, a ulovio je i Branka van den Bumena, koji je blistao u Tuluzu. Nadaju se u amsterdamskom klubu da će izaći kao pobednici trke za potpis Josipa Šutala, te tako dobiti svežu krv u svim linijama tima. Ali, od realizacije tog posla i dalje su daleko.


tagovi

AjaksMančester SitiKarlos BoržesLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara