Fudbaleri Jang Afrikansa (©YouTube)
Fudbaleri Jang Afrikansa (©YouTube)

AFRIKA: Mamelodi odbranio tron, uskoro će Janga, ali teško da će i Sent Džordž...

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 08:56

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

STELENBOŠ – MAMELODI SANDAUNS, 15.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Izabrane vesti

Prvi finalista Kupa Južne Amerike je Orlando Pajrats, a danas ćemo da dobijemo i drugog. Mamelodi Sandauns je pre tri dana overio i matematički titulu, sedmu uzastopnu, a ukupno 17, pobedom nad Kajzer Čifsima sa 5:1. Popravili su tako raspoloženje posle eliminacije u polufinalu Lige šampiona, a sada mogu u potpunosti da se posvete i kupu. Prošle sezone ih je upravo Stelenboš izbacio već u četvrtfinalu, kasnije su do trofeja došli Pajratsi, a ni ovog pua neće biti lako Sandaunsima pošto je Stelenboš u ligi drugi na tabeli, ima isti broj bodova kao Orlando. Odigrali su oni samo jedan meč do sada u ovoj sezoni, u septembru u prvenstvu, kada je Mamelodi na svom terenu slavio posle preokreta sa 3:1.


MAŠUDŽA – JANG AFRIKANS, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Fudbaleri Jang Afrikansa su veoma blizu odbrane trona. Praktično, ključni deo posla su odradili pre dve nedelje kada su savladali Simbu (2:1), pa im sada ostaje samo ono što uglavnom rutinski i rade, da pobede još nekoliko ekipa u preostalih šest kola prvenstva. Ima Janga ogromnih osam bodova više od drugoplasiranog Azama, a čak 12 (uz odigran meč više) od Simbe. To je prednost koja se u Tanzaniji ne ispušta tako lako, jer se ta tri tima ubedljivo izdvajaju po kvalitetu i retko gube bodove protiv ostalih ekipa. U ovih 24 kola Jan Afrikansi imaju 20 pobeda i po dva remija i poraza. Doduše Mušudža, koja je tek ove sezone ušla u prvenstvo i 14. je na tabeli, što vodi u plej-aut, umalo je iznenadila Jangu u Dar Es Salamu u februaru. Slavio je šampion sa 2:1, ali pobednički pogodak Jahje viđen je tek u 87. minutu.


SENT DŽORDŽ – HAVASA, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Za razliku od Mamelodija i Jange, Sent Džordž teško da će uspeti ove sezone da odbrani tron. Aktuelni šampion Etiopije je u ogromnoj rezultatskoj krizi, vezao je četiri utakmice bez pobede (po dva remija i poraza), pa je pao na četvrto mesto na tabeli. Doduše, još je moguće da se vrati u šampionsku trku u preostalih osam kola, ali mora da počne da pobeđuje sve u nizu. Lider Etiopija Nigd Bank ima osam bodova više i utakmicu više, Difens Fors je na +2, a Bahir Dar, u odigran meč više ima poen više od Sent Džordža. Havasa je 11. na tabeli, ali ne mora da brine za opstanak, pošto ima čak 13 bodova više od 14-plasirane Volkite. U prvom okršaju ove sezone Sent Džordž je lako izašao na kraj sa Havasom, slavio je sa 3:0. Bila je to njegova četvrta pobeda na poslednjih pet njihovih okršaja.


SMUHA – ZAMALEK, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Definitivno je ovo Zamalekovo proleće, skoro dve godine su navijači Belih vitezova čekali na ovakve rezultate svog voljenog tima. U poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima velikan iz Kaira ima pet pobeda i dva remija, plasirao je se u finale Kupa konfederacije (rival će mu biti marokanski Berkan), dok je u prvenstvu trenutno u nizu od tri vezana trijumfa. Četvrti će tražiti protiv Smuhe, koju je pobedio lako na svakom od poslednja četiri susreta. U prvom ovosezonskom susretu bilo je 5:1 u Kairu. Smuha je trenutno bolje rangirana na tabeli od Zamaleka, ima četiri poena više, ali je i odigrala pet utakmica više baš zbog obaveza Belih vitezova na međunarodnoj sceni.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara