FOTO: Instagram (Kelci.Rose)
FOTO: Instagram (Kelci.Rose)

Trešnjičica rod rodila, od roda se salomila

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 00:00

Samo treba paziti da se ova voćka redovno orezuje, onda postane bujnija, krupnija i svima da plod... Znaju to u Bornmutu

Na trešnju obavezno mora da se pripazi tokom marta i aprila. Tada je već procvetala, ali je i dalje u opasnosti od mrazeva. Ako to preživi, kao i najezdu brojnih insekata, tokom predivnih majskih dana očekuju vas njeni sočni plodovi. Iskusni agronomi kažu da se redovnim orezivanjem stabla podmlađuje njen cvetni potencijal, trešnja radja na bazalnom (donjem) delu jednogodišnje grane i na buketićima koji imaju slabiju punoću. Jednostavnije rečeno: Režeš da dobiješ više mladih grana koje će imati plod dogodine na tom donjem delu trešnje.

E sad, gde bi drugde bili tako vešti sa trešnjama nego u Bornmutu. Klub koji nosi nadimak po deminutivu ove voćke prepune slasti, već godinama s uspehom igra u Premijer ligi Engleske, i kada je jednom ispao u Čempionšip, brzo se vratio, a sada bi da recept prenese i na svoj ženski tim. Najnovija Trešnjica postala je gospođica Kelsi Rouz. Zašto je Kelsi jedna od interesantnijih pojava u fudbalskom voćnjaku Dorseta uverite se i sami.

Izabrane vesti


tagovi

EXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara