""
""

SRPSKE LIGE: Pršti na Istoku - Radnički stigao Tabane! Sutra veliki derbi u Dobanovcima

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 20:09

Situacija najčistija na Zapadu i u Vojvodini, s tim što Mačvu do kraja čekaju tri mine...

Nije vruće samo u Prvoj ligi Srbije, spremite se za superzanimljiv finiš i u Srpskim ligama! U trećem po rangu takmičenju Srbiji danas su odigrane neke utakmice 25. i 26. kola, u zavisnosti od lige, a ubedljivo najzanimljivije bilo je u istočnoj grupi, gde je ekipa Tabana iz Jagodine izgubila jednu veoma važnu bitku u trci za prvo mesto sa pirotskim Radničkim.

Uoči 26. runde Jagodinci su imali dva boda viška u odnosu na Radnički, ali danas su odigrali samo 1:1 u Sokobanji protiv Ozrena, što su Piroćanci umeli da iskoriste, slave u Svilajncu u duelu sa svojim imenjakom i četiri kola pre kraja izjednače se po broju bodova sa dojučerašnjim liderom - 56:56.

Izabrane vesti

Radnički iz Pirota bio je ispod svog nivoa u prvih 45 minuta, ali u drugom delu stvari su došle na svoje mesto.  Igrao se 60. minut kada je Stefan Šilja Stojanović, nekada najbolji strelac Svilajnčana, posle lepe akcije Ristova i Nikolića pogodio mrežu svog bivšeg kluba. Nije mnogo prošlo, svega 12 minuta, i sve bilo rešeno. Izvanredno je po boku probio Nemanja Petrov, odigrao povratnu za Stojanovića koji stavlja tačku na i - 0:2. 

Negde u to vreme, petnaestak minuta pre kraja, gosti su u Sokobanji i dalje vodili sa 1:0, ali njihova odbrana polako je počela da popušta pred naletima navale Ozrena. I onda u finišu - 1:1. Gol koji je razgalio domaću publiku ali mnogo više Piroćance kome je raj remi došao kao kec na deset. 

Ono što posebno trku na Istoku čini zanimljivom jeste činjenica da će ova dva tima najverovatnije u direktnom okršaju odlučiti ko će u Prvu ligu, jer je za 28. maj (29. kolo) zakazan njihov duel u Jagodini.  

Kada je u pitanju Srpska liga Vojvodina situacija je prilično jasna, pošto su Odžaci današnjim trijumfom nad Vršcem (4:0 zadržali veliku prednost u odnosu na Radnički iz Sremske Mitrovice (plus šest), a slično je i na Zapadu gde Mačva drži istu razliku u odnosu na Smederevo, s tim što je tamo preostalo da se odigra još pet kola. Međusobni duel zakazan je za poslednju rundu. Smederevci imaju pravo na nadu jer do tog međusobnog meča sa Šapčanima njihov rival ima teške utakmice protiv trećeplasirane Budućnosti (Valjevo) i petoplasiranog Železničara (Lajkovac). 

Mačva je danas deklasirala Zvižd sa 9:0, a Smederevo je bilo bolje od Šumadije iz Aranđelovca - 4:3.

Kada je u pitanju grupa Beograd derbi prvenstva na programu je sutra (nedelja), lider Budućnost iz Dobanovaca dočekuje novobeogradski Radnički. Budućnost ima tri boda više i u slučaju trijumfa verovatno će sve biti rešeno. U suprotnom situacija bi mogla opasno da se zakuva, pogotovo što i Teleoptik (takođe tri boda manje) ima šansu da se izjednači sa Dobanovčanima.

Duel Budućnost - Radnički počinje u 16.30, pa ko ima priliku neka izvoli na stadion. Uzbuđenja sigurno neće manjkati...


tagovi

tabaneSuperligasrpske ligeSrbijaRadnički Pirot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara